Metin Çınar
  Güncelleme: 19-01-2024 08:22:00   19-01-2024 08:21:00

ANKARA’DA YAVAŞ, ALTINOK VE GÖKÇEK

ANKARA’DA YAVAŞ, ALTINOK VE GÖKÇEK

Ankara’da iddialı iki aday açıklandı. Mansur Yavaş ve Turgut Altınok. Her iki adayda Ankaralı. Her iki aday da belediye başkanlık görevlerini 31 Mart’a kadar ifa edecek. Her iki adayın geldiği yerde aynı ideoloji (ülkücülük). Her iki adayında Ankara’ya hizmet hikayeleri mevcut. Biri CHP’nin, diğeri Ak Parti’nin (Cumhur İttifakı’nın)) adayları. Bizlere düşen de her iki adaya başarı dilemektir. “İyi olan kazansın” denir ya! Ben farklı bir söylemde bulunacağım. Her kim Ankara’mıza en iyi hizmeti verebilecekse, Ankaralı onu tercih etsin!

GÖKÇEK KİME OY VERECEK?

Burada merak ettiğim Ankara’ya yıllarca hizmet etmiş eski belediye başkanı Melih Gökçek’in adaylar karşısında nasıl bir duruş sergileyeceğidir. Yıllarca Turgut Altınok’la aynı ortamda bile durmamayı görev atfetmiş, sürekli birbirleri aleyhinde aynı partide olmalarına rağmen geri durmamışlardır. Melih Beyin varlığı kabul etseniz de, etmeseniz de her iki adaya muhalif bir üçüncü adaydır. Ankara’nın şehir olmasında çok büyük katkıları olmuş, 2050 yılına kadar kullanım su sorununu çözmüş, adını yerel yöneticilikte en üst kısma yazdırmış bir şehri-emindir. Gökçek isminin Ankara’da hala bir karşılığı var. Seçimde Melih Gökçek hangi adaya oy kullanır diye de Ankaralılar arsında şimdiden tartışma konusudur.

ALTI OK MU, ALTINOK MU?

Açıklanan Ak Parti Adayı Altınok, büyükşehir meclis üyesi olmasına karşılık, son beş yılda bir gün dahi kürsüye çıkıp da Ankara’nın sorunlarına değinmemişliğinin karşılığını muhakkak Ankara seçmeninden görecektir. Başka bir tespitim ise, Ak Parti’nin adaylarını açıklamasıyla salon haricinde hiçbir karşılık bulamaması, seçmende bir heyecan yaratamamış olmasıdır. Bunun aday ismiyle ilgisinin olmadığını, merkezi hükümetin (Ak Parti ve Erdoğan) geniş kitleler üzerinde bıraktığı olumsuz sosyolojik ve ekonomik sıkıntıların varlığıdır. Verip de tutmadığı vaatlerdir. Olayların çarpıtılarak ve abartılarak anlatılması, insanlar üzerinde olumsuz etki ve umutsuzluk bırakmasıdır. Legal sorumluluğu olmasına karşılık, şehitlerin nedeninin muhalefet partilerinde gösterilmesidir. Dün, doğruluğunun bile eleştiri konusu yapılmasına şiddetle karşı çıkılmasına karşın, bugün tamamen zıddını söyleyebilme rahatlığına artık prim verilmemesidir. Heyecansızlığın en önemli sebeplerinden biri de, yıllarca Ak Parti tarafından yönetilmiş belediyenin, tekrar alınmasında yapabileceği projelerinin kalmamış olmasıdır.

MİTİNGLERİ ERDOĞAN YAPSIN!

Kısaca Ankaralı nezdinde avantajlı olan aday mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş’tır. Turgut Altınok’un dezavantajı;  göreve uygunsuzluğu değil, metal yorgunluğu nedeniyle süresi tamamlanmadan el çektirilmiş bir koltuğa talip olmasıdır. Tabi burada finiş çizgisini göğüsleyecek adayın ilçelere gösterilecek belediye başkan adaylarının liyakatlılığı ve hazırlanacak meclis üye listelerinin isabetliliğidir. Bu alanlarda yapılacak bir hatanın, sonucu kesinlikle değiştirecek olmasını her iki aday da unutmamalıdır. Ankaralı her iki adaya aynı seviyede yakın, aynı seviyede de uzaktır. Erdoğan’ın seçim çalışmalarına müdahalesi, sıklıkla halkın karşısına tek taraflı çıkması, kendi adayı aleyhinde tezahürünü de göz ardı etmemek gerekir. Kamu kaynaklarını siyasi parti lehlerinde kullanmak, sonuca etki edecek etkenlerden olacağı da unutulmamalıdır.

YERE DÜŞEN YAVAŞ’IN MI? (fıkra)

İngiliz, Amerikalı ve Bizim Maliye Bakanı bir toplantıya katılırlar. Sohbet en son vergilerden açılır. İngiliz hemen atılır ve “biz ülkenin ortasına bir çizgi çiziyoruz, paraları havaya atıyoruz, çizginin sağına düşen devletin, soluna düşenlerde milletin oluyor” der. Amerikalı “biz bir çember çiziyoruz, paraları havaya atıyoruz. Çemberin içine düşen devletin, dışında kalan milletin oluyor” der. En son bizim Bakan,” valla biz öyle çizgi çekmez, çember çizmeyiz. Paraları havaya atar yere düşen devletin, havada kalan milletin” deriz. 

  Bu yazı 3027 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş