Güncelleme: 03-12-2019 06:42:00   02-12-2019 17:57:00

Olmadı Sayın Başkan.

Olmadı Sayın Başkan

Ülkemizde ekonomik kriz var halk sıkıntı içinde bazı illerimizde yaşanan maddi sıkıntılardan dolayı intihar vakaları yaşanıyor.İnsanlar kendi yaşamlarından vazgeçtiği gibi ardında bırakacağı borç batagından dolayı ailelerinide zehirleyerek intihar ediyor.

HALKIMIZ BORÇ BATAĞINDA.

Şehrimizde yaşayan çalışma yaşında olan vatandaşlarımızın büyük bir bölümü ya işsiz yada asgari ücretli olarak çalışıyor.Bir çok Aile evlerinin faturularını ödeyemez, durumda bir çoğu borç batagında.Bir çok aile ferdi çocuklarının okul masraflarını bile karşılayamaz durumda büyük sıkıntı içerisinde.

Çekilen bunca sıkıntılara ragmen Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerde suya % 10 diğer ilçelerde % 55 zam yapıyor bu zamların üzerine birde TEFE ve TÜFE’nin de eklenmesiyle Merkez ilçelerde % 20 diğer ilçelerde % 65 leri bulacak bu zamlar .

Yerel seçimlerin üzerinden 9 ay gibi kısa bir süre geçti yeni başkan seçildiniz ve dolayısı ile hizmet yapmak ve kendinizi göstermek istiyorsunuz verdiginiz sözleri vaatleri yerine getirmek istiyorsunuz bu anlayışla karşılanabilir. 

EKONOMİK KRİZ'İ UNUYORSUNUZ

Ama ekonomik krizi unutuyorsunuz halkın çektiği sıkıntıları dikkate almalısınız.

Seçim öncesi konuştuğumuz birçok vatandaş bu dönem iktidar partisine oy vermeyecektim ama sadece halk adamı Memduh başkan aday diye istemeyerek bile olsa  size oy vereceklerini söylüyorlardı.

Halk sizi babacan halk adamı olarak biliyor öyle tanıyor ve birçoguda bu sebepden dolayı oy verdi,Başkan seçilmenize katkıda bulundu.

Halkın büyük bir çoğunlugu tarafından sevilen başkan olarak kalın ,Halkı kendinize küstürmeyin, önünüzde 4 yıldan fazla zaman var bu ekonomik krizde birgün biter son bulur o zaman yatırımlara devam edilebilir.

Kriz dönemlerinde insanlar nasıl ihtiyaçlarını kısıyorsa ve birçok  ihtiyacını erteliyorsa , aynı şekilde Belediyede tasarruf etmeli bu sıkıntılı dönemde YATIRIMLARINA ara vermeli , acil olmayan yatırımlarını ertelemeli idi.

Hali hazırda çok yüksek borcu olan yüksek faiz ödemek zorunda kalan Belediye'yi daha fazla borçlandırmamak gerekli idi , Acil olmayan tranvay yatırımı için 30 milyon Euro daha borçlanılmamalı ve yatırım için uygun zaman beklenebilirdi.

Acil olmayan bütün yatırımlar halkımız ve ülkemiz biraz rahatlayana kadar ertelenmesi gerekirdi.

  Bu yazı 1530 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş