KAYÜ Rektörü Karamustafa'dan "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.
 Tarih: 22-04-2024 13:47:39
KAYÜ Rektörü Karamustafa'dan

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışı ile milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın tüm dünyaya duyurulduğunu kaydeden Rektör Karamustafa, TBMM'nin milli iradenin sembolü ve millet iradesinin temsili olduğunu ifade etti.

Rektör Karamustafa mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM'nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920'yi bayram olarak çocuklara armağan etmekle geleceğe verdiği önemi ortaya koyarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza olan güveni de yansıtmıştır. Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye'sini yarının büyükleri çocuklarımızın şekillendireceğinin farkında olarak çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe yerli, milli ve manevi değerlerimiz ile hazırlamalıyız. Çalışmayı, araştırmayı, üretmeyi, bilimi ve bilgiyi hayat felsefesi olarak benimsemelerini ön planda tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin onuru ve şerefi olan TBMM'nin kuruluşunun 104'üncü yıldönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna tereddütsüz canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyoruz. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun."

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER KAYSERİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş