Kayseri Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden Yıllık İşletme Cetveli Uyarısı

Kayseri Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 30 Nisan’a kadar verilmesi zorunlu olan ‘yıllık işletme cetveli’ hakkında firmalara uyarıda bulundu.
 Tarih: 25-04-2024 14:16:06
Kayseri Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden Yıllık İşletme Cetveli Uyarısı

Kayseri Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 30 Nisan’a kadar verilmesi zorunlu olan ‘yıllık işletme cetveli’ hakkında firmalara uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili olarak İl Müdürlüğünde yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu hükümlerine göre Sanayi Sicile kayıtlı sanayi işletmelerinin her takvim yılı başından itibaren 4 ay içerisinde bir önceki yıla ait bilgileri içeren yıllık işletme cetvelini Nisan ayı sonuna kadar e-Devlet Kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda vermeleri zorunludur.
30 Nisan 2024 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini sisteme girmeyen Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelere 2024 yılında 8.322 (sekizbinüçyüzyirmiiki) TL. idari para cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır. Bakanlığımızın https://sanayisicil.sanayi.gov.tr web adresinden veya e-devlet kapısı üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne girilerek 30 Nisan 2024 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetveli doldurulduktan sonra “İL MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDER” butonu kullanılarak, gönderme işleminin tamamlanması gerekmektedir. Aksi takdirde gönderme işlemi yapılmaz ise Yıllık İşletme Cetveli verilmemiş sayılacaktır.
Sanayi işletmelerimiz tereddüt edilen hususlarla ilgili olarak bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil birimine müracaat edebilir veya 444 6 100 nolu telefonumuzdan bilgi ve yardım alabilirler. Sanayi Siciline kayıtlı sanayi işletmelerinin idari para cezasına maruz kalmamaları bakımından en geç 30 Nisan 2024 tarihine kadar e-Devlet kapısı veya Bakanlığımız web adresinden Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini girmeleri gerekmektedir.Kamuoyuna ve ilgililere saygı ile duyurulur''

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş