Yunanistan : Türkiye büyük filosuyla adalarımız boyunca dizildi

Türkiye bizden adalarımızı silahsızlandırmamızı isterken, Akdeniz'deki en büyük çıkarma kuvveti ve en büyük filosu ile adalarımız boyunca dizildi.
 Tarih: 05-01-2022 06:37:26
Yunanistan : Türkiye  büyük filosuyla adalarımız boyunca dizildi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Türkiye'nin Yunanistan konusundaki tutumu irrasyonelliğin somut örneğidir." dedi.

Atina'yı ziyaret eden Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan el Suud ile gerçekleşen görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Dendias, Yunanistan'a yönelik söylemin görülmedik bir seviyeye ulaştığını iddia ederek, Türkiye'ye atıfla, 'komşu ülkenin gerçeği ve Deniz Hukuku da dahil olmak üzere Uluslararası Hukuk anlayışını saptırma niyetinde' olduğunu öne sürdü.

Yunan Bakan, "Uluslararası Deniz Hukuku'nda açıkça öngörüldüğü gibi, karasularımızı genişletmek gibi vazgeçilmez hakkımızı uygularsak Yunanistan'ı savaşla tehdit eder." ifadesini kullandı.

"Türkiye bizden adalarımızı silahsızlandırmamızı isterken, Akdeniz'deki en büyük çıkarma kuvveti ve en büyük filosu ile adalarımız boyunca dizildi." diyen Dendias, "Bir başka deyişle, BM Antlaşması'nda öngörülen meşru müdafaa hakkımızdan vazgeçmemizi istiyor." dedi.

"Türkiye bunun yerine, Uluslararası Hukuka olan inancını pratikte uygulamaya başlayarak kanıtlamalı." diyen Dendias, "En basit ve en ivedi uygulamalardan biri, Casus Belli'nin (savaş nedeni) derhal geri çekilmesi ve sözde Türk-Libya mutabakatının geçersizliğinin derhal tanınması olacaktır." diye konuştu.

Yunanistan ve Suudi Arabistan'ın Uluslararası Deniz Hukukunu ve seyrüsefer özgürlüğünü korumaya ve savunmaya kararlı olduğunu belirten Yunan Bakan, 'her iki ülkenin de Irak, Libya ve Suriye gibi ülkelerde barış ve istikrarı savunurken, üçüncü ülkelerin iç meselelerine müdahale etmeme ilkesini desteklediğini' ileri sürdü.

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş