Güncelleme: 26-01-2020 22:34:00   26-01-2020 22:16:00

Elazığ…

Elazığ.

Doğu Anadolu bölgemizin nadide şehridir.

Elazığ – Kayseri arası 435 kilometredir…

Ve Cuma günü 6.8 şiddetindeki Elazığ’daki deprem İç Anadolu’da bulunan Kayseri’den bile hissedildi. Oturduğumuz yer adeta beşik gibi sallandı.

Deprem Kayseri’de oldu zannettik ancak Elazığ’da olduğunu öğrendik.

Şiddet 6.8’di, umarız çok can kaybı yoktur dedik ve umutla beklemeye başladık.

Acı haberler gelmeye başladı, bu yazıyı yazdığım sıralar saat:13.07, günlerden Pazar ve son gelen bilgilere göre can kaybı 35, yaralı sayısı 1607. Enkazdan kurtarılanların sayısı ise 45.

Hafızalarımıza kazınan fotoğraf kareleri gelmeye başladı. İki çocuğuna siper olan bir babayı, hassas burunlu köpeklerimizin enkaz altında kalan insanları buluşunu, “Azize... Azize...” diye telefonda enkaz altında kalan kadınla irtibat kuran UMKE ekbinden Emine Kuştepe’yi unutmayacağım.

Elazığ depreminin ardından bölgeye yardım götürmek için adeta seferberlik başlatıldı. Konya’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye, Kayseri’den İstanbul’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri gönderiliyor.

Devletimiz ise gerçekten diğer depremlere göre çok daha hazırlıklı, anında müdahale yapıldı, anında vatandaşlarımıza ulaşıldı, anında tüm imkanlar seferber edildi. Evet yapılar ile ilgili sıkıntıların olduğu aşikar, müteahhitlere ve sorumlularına hesap sorulmalı ama şimdi değil.

Şimdi susma zamanı…

Lütfen susun!

Hiç olmazsa yaralar sarılana kadar susun...
Buraya yazmaya utandığım o kadar çirkin şey okuyorum ki sosyal medyada...
Çirkinleşmeyin...
Elazığ'da devlet-millet el ele vermiş yaraları sarıyorken, klavye delikanlılığı yapmayın...
İğrençleşmeyin...

Ve koskocaman bir teşekkür de kardeşlerimize…

Elazığ' a devletin yardım talebi olmadığı halde haber vermeden yardım uçağını indiren kocaman yürekli Azerbaycan Türk kardeşlerimize de teşekkür ederiz. Diğer tüm ülkeler müttefiğimiz, Azerbaycan ise dostumuz, kardeşimizdir.

  Bu yazı 3491 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş