Güncelleme: 25-09-2019 20:41:00   25-09-2019 08:07:00

İşte Cesur Kadınlarla, Cesur Erkeklerle İstismarı Önleyeceğiz…

Herkes Saadet öğretmen olarak tanıyor…

5 yıl önce İzmir’de 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün pisliğini mesleğini kaybetme uğruna ortaya çıkardı.

Zanlıyı mücadelesi ile tutuklattırdı, yargılanmasını sağladı ve o sapık müdürün 82 yıl hapis cezası almasını sağladı.

Bu süreçte öğretmenlik mesleğinden de oldu, garip bir trafik kazası geçirerek bir süre yürüyemedi, ancak mücadelesi ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ ile taçlandırıldı.

Öğretmen olamasa da çocuklarını yine de bırakmadı…

Hatta bir dernek bile kurdu…

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM)’ni kurarak ülke genelinde Kayseri dahil 40’ı aşkın ilde tüm çocuklar için mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Sosyal medyadan derneğin koordinatör yardımcısı Özkan Cankılıç bana ulaştı. Bu konulara karşı hassasiyetimi takip ettiğini belirtti.

Nasıl hassas olamayız ki, nasıl istismarın hele hele çocuğa istismarın tamamen bitmesi için mücadele etmeyiz ki?

Özkan bey dernek ile ilgili bilgiler verdi, Türkiye’de çocuk istismarı ile mücadele eden bağımsız bir dernek olduklarını, Kayseri’de de yaklaşık 2 aydır faaliyette olduklarını anlattı.

Bu sayede Saadet öğretmeni de araştırma imkanım oldu ve bir sözleşmeli öğretmenin neler yapabileceğini, neleri düzeltebileceğini ve nasıl bir savaş verdiğini okudum, öğrendim.

Saadet öğretmenin mücadelesini takdir ettim. Şu dönemde böyle bir derneğe ve böyle bir gönüllü insanlara o kadar çok ihtiyacımız var ki… Kayseri’de her gün adliyelerde başka bir olay duyuyorum, daha beteri ne olabilir ki dedikçe daha da beterine şahit oluyorum. İğrenç ötesi, kan dondurucu, insanın nefesini kesen, ölü bir beden gibi bedeninizi tir tir titreten davalar izliyorum.

Kanayan yaramız…

Cinsel istismar…

Daha büyük kanayan yaramız ise çocuğa cinsel istismar…

Bu konu ile ilgili her yazımda “Önemli olan toplumu iyileştirmek, insanın ruhunu yüceltmek, sapıklığı, suçu ortadan kaldırmak. Nasıl yapacaksak bunu bir toplum olarak yapalım ve bu iğrençliği ortadan kaldıralım” diyordum.

Bu dernekten haberdar olunca ve çocuğun cinsel istismarı ile birilerinin sessiz sedasız bir şeyler yaptığını ve bunu kısmen başardığını bilmek bile umut verici…

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) koordinatör yardımcısı Özkan Cankılıç Kayseri’de faaliyetlerine devam ettiklerini, bir yandan üyeleri ile birlikte çocuklar için, daha fazla katkı sağlamak için düzenli toplantılar gerçekleştirdiklerini, bir yandan da stand çalışmaları ve kurum ziyaretleri ile Kayseri'de çocukların asla yalnız olmadığını duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Özkan, hatta Ucim.org.tr sitesi üzerinden istismarların ihbar edilebileceğini belirterek, tüm herkesi UCİM çatısı altında gönüllü olmaya davet etti.

İşte böyle böyle, cesur kadınlarla, cesur erkeklerle istismarı önleyeceğiz…

Ve bu suçu asla ama asla gizlemeyelim, hemen yetkili birimlere şikayet edelim, o istismara uğramış çocuğun sesini ne kadar fazla duyurabilirsek, cezaların ne kadar caydırıcı şekilde ağır olması için savaşırsak, suça meyilli olan diğer sapıkların da bu suçu işlemesine bir nevi engel oluruz.

Yine diyorum ve hep diyeceğim…

Çocuklarınızı ihmal etmeyin, çocuklarınızı imha da etmeyin…

  Bu yazı 4525 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş