Güncelleme: 06-12-2019 08:40:00   05-12-2019 09:34:00

Kadın davası görülürken, başka kadınlar öldürüldü

Kadın davası görülürken, başka kadınlar öldürüldü

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Yunus O., boşanma aşamasındaki eşi Ceylan O.'yu (26) sokakta çıkan tartışmanın ardından bıçakladı. Ağır yaralanan bir çocuk annesi Ceylan O., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ordu'da, evinin önünde bir saldırgan tarafından bıçaklanan balerin Ceren Özdemir (20) yaşamını yitirdi. Bıçak darbeleri kızın kalbini ikiye bölmüş...

Ankara’da 20. kattan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin davanın altıncı duruşmasında karar çıktı. Davada bir sanık cinayetten müebbet hapis cezasına ve istismardan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık da toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Kayseri’de iki çocuk annesi olan eşini otobüs durağında 11 bıçak darbesi ile öldüren koca hakim karşısına çıktı. Sanık, eşinin kendisini aldattığını iddia ederken, öldürülen kadının şikayetçi annesi ise sanığın yalan söylediğini, kızının uyuşturucu kullanan sanığın tedavisi için çabaladığını anlattı. Duruşma sonrası Cevahir Çay’ın annesi S.A. “Kızımı doğramış, bir de damat gibi takım elbise giydirmişler, bunun ağabeyi de suçlu asıl, bir şey yapmaz dedi, kızımı doğradı” diyerek sanık ve yakınlarına tepki gösterip, fenalaştı. Anne, “aldatıyorsa eğer boşasaydın, getirip evime senin kızın beni aldattı deyip bıraksaydın, tek boşanacak erkek sen misin?’ dedi.

Kayseri’de mahkemede 2018’de tecavüze uğradığını ve tecavüzün ardından sevgili olduktan sonra, imam nikahlı evlendiklerini söyleyen eşine karşı ‘nitelikli cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından yargılanan Suriyeli tutuklu sanık beraat etti. Sanığa elektro şok cihazıyla eşini yaraladığı gerekçesiyle 3 bin TL adli para cezası verildi.

Kasım ayında en az 39 kadın, yılın 11 ayında da en az 430 kadın öldürüldü.

Aralık ayında da kadın cinayetleri tüm hızıyla sürüyor..

Neyse daha fazla içinizi karartmayım...

Yarın 5 Aralık...

Kadına seçme ve seçilme hakkı verildiği gün...

Bu karanlıkta Dünya Kadın Hakları ne kadar kutlu olabiliyorsa o kadar kutlu olsun...

  Bu yazı 4209 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş