escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Metin Çınar
  Güncelleme: 17-04-2026 09:57:00   17-04-2026 09:56:00

SOLCUDAN HIRSIZ OLMAZ

SOLCUDAN HIRSIZ OLMAZ

Sıklıkla camide çalınmış ayakkabı hikayeleri duymuşsunuzdur. Bu hikayelerden birini de ben intikal ettireyim. “Hem gülümseyelim hem de ibret alalım” diye!

Güya yaşanmış bir olay olarak anlatılmaya başlanıyor.

İllerimizden birinde namaz sonrası camiden çıkan bir vatandaş ayakkabısını bulamayınca bas bas bağırmaya başlamış. “Sağcılar ayakkabımı çaldı! Ayakkabılarımı sağcılar çaldı” diye. Cemaat adamı susturamayınca imamdan yardım isterler. İmam adamın yanına yanaşıp” ayıptır. Camideyiz, duyanlar yanlış anlayacak” diye adamı ikna etmeye çalışmaktadır. Ancak durum imamın hiç de beklediği gibi gelişmemektedir. Adam bağırmaya devam eder, “sağcılar ayakkabımı çaldı, ayakkabılarımı sağcılar çaldı” diye! İmam da kızmaya başlar. “Yahu ayakkabılarının çalındığını anladık da, sağcıların çaldığını nereden biliyorsun?” Adam kızgınlıkla imama döner ve;

“Ulan Hoca, biraz önce solcular camiye gelmez” diyen, sen değil miydin?

CHP’NİN BAŞARISIZLIĞI

24 yıldır ülkeyi kesintisiz tek başına yöneten iktidarın hiç mi yaptığı güzel şey olmaz? Tabi ki hayır. Her zaman eleştirecek değiliz, biraz da yaptığı güzel işlerden bahsedelim.

Kılıçdaroğlu seçimler öncesi EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) mağdurları için çözüm getireceği vaadini verdi, buna karşılık iktidar hesapsız ve hiç sonunu düşünmeden bir çırpıda eytllere emekliliği veri verdi. Ki yıllarca “biz iktidarda olduğumuz müddetçe kimse bizden eytlilere emeklilik vereceğimizi beklemesin” demesine rağmen. Bugün emeklilere kaynak yok diyen bir bakanın tek gerekçesi “Kılıçdaroğlu eytlileri bize dayattı” söylemidir. Eğer eyt olmasaymış “mevcut emeklilere daha fazla maaş verebileceklermiş.” Demek ki Eytlilere verilen maaşların kaynağı mevcut emeklilerin maaşlarındaki düşmeymiş! Eytli arkadaşların iktidara büyük bir teşekkür borçları var. Yalnız bu arada bir de sorun belirtmeliyim. İktidar bu güzel (!) uygulamasını neden kendisi üstlenmez de, suçlayarak topu CHP’ye atar, anlamış da değilim!

Yaptığı en güzel işlerden biri de yaptığı ve yapacağı her yanlışı, her başarısızlığı ustalıkla CHP’nin üzerine atmasıdır. Ben bu özelliğine şapka çıkartıyorum! Chp’yi de her zaman bu konuda eleştiriyorum. Ak Parti’den önce hiçbir siyasi parti bu konuda adından bahsettirememişti. Bu başarısından dolayı da Ak Parti’yi kutluyorum. Bu işi ustalıkla götürebilmektedir. Neredeyse terörün bitirilemediğinin nedeni bile Chp olduğuna inandırıcı olabilmektedir.

İKTİDARI BAŞARISI

Bizler sıklıkla yapıcı muhalefet yapmadığımızı, iktidarın yaptıklarını takdir etmediğimizi yıkıcı muhalefetlikle bunları dile getirdiğimiz eleştirisiyle suçlanırız. Bu suçlamanın bir nebzede olsa doğruluk payı olduğunu söyleyebilirim. Bu yazımda bu suçlamayı nötrleştirmek için 23 yılda yapılan güzel projeleri yazmak için kendimi zorladığımda “33 bin km’lik yol” haricinde özkaynaklarla yapılmış yatırımları bulmak için yoğun çaba harcamaktayım. İnanın bulduğum zaman sizlerle bunları paylaşacağım. Bu satırları okuyan bazı arkadaşların “köprü, hastane, havaalanı, otoyollar vs” gibi KÖİ (kamu özel işbirliği) ve YİD (yap işlet devret) metodlarıyla yapılmış eserleri akıllarından geçirdiğini düşünebilmekteyim. Bu eserlerin sahibi biz değil, yapımcı mütahhitlerdir. Ancak, ben yapılan güzel işlerin özkaynaklarla (23 yılda toplanmış 3,950 trilyon dolar vergi ve 78 milyar dolarlık özelleştirme) yapılanları kastediyorum. Bulunca da söz, sizlerle paylaşacağım.

  Bu yazı 461 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    GAZETEMİZ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş