Metin Çınar
  Güncelleme: 25-04-2019 22:30:00   24-04-2019 17:31:00

YUMRUKTAN YENİ KOALİSYONA

31 Mart öncesi keskin çizgilerle ayrılan siyasi taraftarlıklar, seçim gecesi amacına ulaştı.

Seçmenler bir önceki tercihlerine göre, yeni şekillendirme yapmadılar ancak; iktidara dikkatli ol, muhalefete de henüz istenilen seviyede değilsin, mesajlarını vermiş oldu. Bu durum önceden Cumhurbaşkanı tarafından tespit edilmiş olmalı ki; sürekli kendi tabanına “sakın bu seçimlerde ders vermeye kalkmayın, zira bu seçimler ders verilecek seçimler değildir” çıkışlarında bulunmuştu.

CHP ve TÜRKİYE İTTİFAKI

Sonuç; “Ak Parti küskünleri, kadrolardan şikayet edenler, fabrika ayarları dışına çıkıldığına inananlar, demokrasi, hukuk, adalet isteyen partili aydınlar, ekonomik gidişattan memnun olmayan, zarar gören işadamları, işçi, memur, EYT li taraftarlar vs” ders olsun diye oylarını ilgenelde farklı, ilçe meclisinde farklı, ilçe başkanlığında farklı ve en önemlisi İl ve Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarında farklı kullanarak,” ince ayar nasıl verilir”göstermiş oldular

Cumhurbaşkanı, seçimlerden sonraki yaptığı çıkışta, hedeflenen tarihlere artık Türkiye İttifakıyla gideceğinin ipuçlarını vermişti. Bugün kulislerde konuşulan ve Kılıçdaroğlu’na yapılan provokatif saldırının, atılmış bir yumruktan öte çok şeyi değiştireceğiyle ilgili konuşulan çalkantılardır.

ERSİN ÖZİNCE ve IMF

Güya; Akparti ile CHP Türkiye koalisyonunda anlaştıkları, Hazine ve Maliyenin başına Ersin Özince’yi getireceklerini, Tarım ve Orman bakanlığı gibi birkaç bakanlığa daha ortak isimleri atayacaklarını, Ekonomik sıkıntıdan çıkmak için birlikte IMF’yle görüşmeler yapacaklarını, Cumhurbaşkanı da parti genel başkanlığından ayrılıp, yerine uygun göreceği ılımlı bir partiliyi getireceğinin konuşulduğu bir Ankara ortamındayız. Bu kulis bilgileri içerisinde bir daha “burası çok önemli” gibi cümlelerinde bundan sonra duyulmayacağı dedikodusu da var.

Bu kulis bilgilerini biraz daha zenginleştirdiğimizde ise; atılan bu yumruğun arkasında Cumhur İttifakının bozulmamasını isteyenlerin, Türkiye İttifakının da kurulmasına karşı çıkanların olduğu yönündedir. Bu da bizi Cumhur İttifakının diğer ortağına götürmektedir.

AHMET DAVUDOĞLU ve AK PARTİ

Sayın Davutoğlu’nun çıkışı bu olayların neresinde? Önümüzdeki günler bu soruyu daha anlamlandıracak cevapları bulabileceğimizi göreceğiz. Davutoğlu  Ak Parti’nin yeniden şekilleneceği bir ortamda, sahiplerine şikayette bulunarak, gelin partimizi kuruluş felsefesine çevirip, ülkeyi ileri bir demokrasi ortamına taşıyalım çıkışına bir cevap alamayarak, yeni partiyi başka çıkar yol kalmadı anlamın damı sunum yapacağıdır. Yoksa; yeniden yapılandırılacak parti çalışmalarında rol teklifi mi beklemektedir?

SOYLU, AKAR ve ALBAYRAK

Ak Parti içerisinde; bu ittifakın dağılmasını istemeyenler, Türkiye İttifakına da karşı çıkanlara, Cumhurbaşkanı nasıl bir tavır gösterecektir? Atılan yumruk; ESKİ ittifakların sonu, YENİ İttifakın şekillenmesinde nasıl bir görev üstlenecektir? Sayın Soylu ve Akar’ın bu yeniden yapılanmada üstlendiği görev ne olacaktır? Yumruk kimleri yerinden edecektir? Gibi bir çok bilinmeyeni de akıllara getirecektir.

Bunlar benim duyumlarım.

  Bu yazı 3328 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş