Metin Çınar
  Güncelleme: 28-03-2021 20:35:00   28-03-2021 17:01:00

AKIL GEREKLİ Mİ?

AKIL GEREKLİ Mİ?

Her söylenene inanır, her verdiklerini yutarız. Olmayan eşeğimizin kaybolduğuna inandırılır, bulduk dediklerine de sevindirilir, bizde inanırız. Ama kafamıza da takmayız. Biz neden böyleyiz? Diye deveye sorarlar,

Deve, cevabına; “hak ediyorsunuz diye başlar” ve devam eder; “Siz değimlisiniz bana dikeni yakıştıran, siz değil misiniz bana düz yol varken yokuşu gösteren, siz değil misiniz doğuştan gelen vücut hatlarımla alay eden? Şimdi ben de size diyorum ki; size yakışır, asıl siz hak ediyorsunuz, her verileni içer, her uzmanım diyene inanır, her elin verdiği hapı yutarsınız.” Madem beni önemseyip, önemli bir konuyu sordun, ben de anlatmaya devam edeyim.

Karadeniz de 420 milyar metreküp gaz bulduk der, evinizde kullandığınız gaza yüzde 35 zam yaparlar,  90 milyar dolar Merkez Bankası’nın rezervi var denir, başkanını bir gece kararnamesiyle değiştirir yüzde 16 paranızı değersizleştirir, bunlara da inanırsınız. Faize karşıyız derler, dünya en yüksek faiz veren ülkeler sıralamasında yedinci sırada yer alırsınız. Kurların dalgalanması, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, potansiyelini kesinlikle yansıtmıyor ifadesine inanırsınız. Ve uzaya gideceğiz denir, sizlerden elinizdeki döviz ve altınları bozdurmanızı isterler.

Bunlara inanmış sizler, bana gelip sorarsınız?  Nasıl bir cevap vermemi istersiniz? Bir de seçimler de gelip kime oy verelim, bizi kim yönetsin diye sorun? Deveyim diye mi utanıyorsunuz? Aklı olup da kullanmayan sizler, asıl siz kimsiniz?  

YILANIMIZA DUR DİYEBİLME

Yılan ateş böceğinin peşine düşmüştü. Onu tam yemek üzereyken ateş böceği, “Sana bir şey sorabilir miyim?”dedi. Yılan, “Aslında kurbanlarımın sorularını asla cevaplamam ama bir istisna yapıp sana izin vereceğim,” diye cevapladı. Ateş böceği sordu: “Sana bir şey mi yaptım?” “Hayır”, dedi yılan. “Senin beslenme zincirine mi dahilim?” diye sordu ateş böceği. “Hayır” dedi yılan. “O halde niçin beni yemek istiyorsun?” diye sordu ateş böceği. Yılan:”Işığını görmeye dayanamıyorum da ondan” dedi.

Deve, ateş böceğiyle bizleri karşılaştırsaydı, “sizlere yaradan akıl vermiş, ateş böceğine de ışık. Ateş böceği o haliyle yılana karşı bir duruş sergiledi, ya siz? Deseydi nasıl bir cevabınız olurdu?

  Bu yazı 4066 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş