Metin Çınar
  Güncelleme: 13-03-2023 09:07:00   13-03-2023 09:06:00

SABRI ZORLAMAYIN

SABRI ZORLAMAYIN

“Aynı kapıdan 6 kişi birden geçme kavgası verenleri gülerek izliyoruz” Recep Tayyip Erdoğan
İngiltere’ de büyük bir holdingin önünde bir kambur köşeye kurulmuş bir büfede döner satmaktadır. Holdingin sahibi de her sabah ve akşam gelip geçer iken kambura, “günaydın kambur, iyi akşamlar kambur, nasılsın kambur, işler nasıl kambur? “diye seslenirmiş.
Seneler sonra bir sabah “ günaydın kambur “ der, kambur döner bıçağını çekip iş adamını öldürür. Hiç bir avukat Kambur’un savunmasını yapmak istemez ve kabul etmez. Kambur’unda ağzını bıçak açmaz hapiste idam kararını bekler. Fransa’da olayı duyan bir avukat İngiltere’ye gelerek Kambur'un savunmasını üstlenir.

Mahkeme heyeti toplanır, herkes ayağa kalkar söz savunmadadır. Fransız avukat ( şimdi hayal edin avukatı ellerini masaya yavaş yavaş vurarak ve tek tek kelimeleri seçerek) yargıca döner; “saygı değer yüksek İngiliz mahkemelerinin yargıçları, size yüksek Fransız saygı değer mahkemelerinin yüksek yargıçlarının sevgi ve saygılarını getirdim. Hakime döner “ yüksek İngiliz mahkemelerinin saygı değer hakimleri size yüksek Fransız mahkemelerinin sevgi ve saygılarını getirdim. Savcıya döner “ yüksek İngiliz mahkemelerinin saygı değer savcıları size yüksek Fransız saygı değer mahkemelerinin savcılarının sevgi ve saygılarını getiriyorum “ jüriye döner ve Hakim sert bir şekilde masaya vurarak, “yeter be adam, savunmana geç “der, hiddetlenir. Avukat'da “ aman efendim ben size ne dedim? hakaret etmedim, küfür etmedim, siz neden hiddetlendiniz? Beni susturup bağırarak, iki saniye daha dayanıp beklemediniz, sevgi ve saygı getirdiğim halde rencide ettiniz beni” der.

“ Bakın müvekkilim senelerdir taşıdığı kamburu, iş adamı tarafından günün düzenli ve belirli saatlerinde hatırlatılarak ona daha da ağır bir yük haline getirilmiştir. Günaydın kambur, nasılsın kambur, iyi günler kambur senelerdir buna katlanmıştır. Siz şurada iki dakika sevgi selama katlanamadınız “der ve Kamburu beraat ettirir.

İDDİASINDAN SÜREKLİ VURULUYOR

“Aynı kapıdan 6 kişi birden geçme kavgası verenleri gülerek izliyoruz” diye eleştiride bulunan Erdoğan, ne yazık ki bugün partisinin başını çektiği ittifaka katılımlarla 6 partiyi de geçmiş durumda. Yine, Bilecik’te bir araya gelip hazır sorular üzerinden verdiği cevaplarla eleştiri oklarını üzerine çektiği gençlerle sohbette, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye öğüdünde , "Ey oğul, artık bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Güceniklik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. Acizlik bize, hoş görmek sana. Anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Ey oğul sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma, insanı yaşat ki devlet yaşasın. İşin ağır, işin çetin, gücün kula bağlı, Allah yardımcın olsun" demişti. Bu sözler üzerinden fazla geçmeden Erdoğan, deprem bölgesinde Kızılay'ın etkin olamadığı yönündeki eleştirilere ”İşte çıkmış bir tanesi Kızılay nerede? Ne çadırını, ne yemeğini gördük” diyor. “Be ahlaksız, namussuz, adi” hakaretiyle cevap veriyor. Kızılay Başkanı Kınık’ın Ahbap Derneği’ne çadır sattık demesinden sonra Bahçeli’yle gittiği Adıyaman’da depremzedelerden “ilk birkaç gün Adıyaman’da istediğimiz çalışmayı yürütemedik bu nedenle sizden helallik istiyorum” la karşılaştık. Allah insanı iddiasından vururmuş ya! Ne diyelim, anlayan anlamıştır!

HÜDA PARTİSİ

Hüda Par (Hür Dava Partisi); Evlenmenin önündeki engellerden 18 yaş altı evliliklerin kanunen suç sayılmasına şiddetle karşı çıkan ve çocuk evliliklere müsaade edilmesinin bir ihtiyaç olduğunu isteyen bir partidir. Çözüm sürecinin sonlandırılmasının ardından, Pkk tarafından çatışmaların şehirlere taşınması, mahalle ve sokaklar savaş alanına dönüşmüş, sokağa çıkma yasaklarının kapsamlı ve uzun tutulması ile beraber halk iki ateş arasında kalmıştır.  Devlet ve PKK, akan her damla kanın, yıkılan her evin, göç etmek zorunda kalan her insanın müşterek ve müteselsil sorumlusudur” diyen Hüda Par ile aralarında MHP’nin de olduğu Cumhur İttifakı’yla imzalaşarak seçimlere birlikte girecektir. Bize düşende “Millet ve Cumhur İttifaklarına, kurulacak diğer ittifaklara, 14 Mayıs’ta seçime girecek tüm partilerimize” başarı dilemektir.

  Bu yazı 4192 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş