Metin Çınar
  Güncelleme: 22-10-2019 07:55:00   21-10-2019 23:10:00

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli, önemli bir sağlık sınavından geçmektedir. Allah’tan acil şifa ve, hayırlı ömür dilerim. Ülkücü hareketin Lideri, MHP’nin asli lideri Merhum Alpaslan Türkeş’ten sonra MHP’nin başına kongrede seçilmiş ve bugüne kadar da partinin genel başkanlığını yapmış, önemli bir devlet adamıdır.  Genel Başkanlığa seçildiği günden bugüne kadar, hareketi iktidar yapmasa da, her dönemin kilit partisi ve derin ismi olmasını başarabilmiş bir yöneticidir. Fazla konuşmasa da, sanki her konuda bir şeyler söylemiş veya söyleyecek bir derinlikteymişçesine, çok yazıp çizilmiş, sanki konuşsa “şöyle bir fikri paylaşacakmış” gibisinden teoriler geliştirilmiştir. Bu özellikler onu, derin bir lider mi veya gizemli bir siyasetçi mi yapıyor anlamak ve yorumlamak her zaman yorumcusunu zorlamıştır. Türk siyaseti ne zaman bir çıkmaza girse, ne zaman bir atalete düşse, siyaset onun ani çıkışlarıyla yeni ufuklara yelken basmıştır.

BAHÇELİ SONRASI

Rahmetli Türkeş’e sağlığında, yerine geçebilecek bir lider adayını yetiştirmedi diye eleştiriler yapılmıştır. Aynı eleştiriyi Devlet Bahçeli’yle ilgili yapabilmekte midirler? Son zamanlarda en çok konuşulup üzerinde komplo teorileri geliştirilen bir konu haline gelmiştir. Allah hayırlı ömür versin, emr-i hak vaki olursa yerine geçebilecek aday kim olacaktır? Acaba Sayın Bahçeli sağlığında yerine geçecek bir veliaht tayin etti mi? Diye sohbetler genellikle siyasi çevrelerde ve Ankara kulislerinde sıklıkla gündeme gelmekte ve her arada da güncelliğini korumaktadır.

İYİ PARTİ

İyi Parti’nin kuruluş günlerinde “MHP’nin İYİ’leri” başlıklı bir yazımda, acaba bu hareket ileride MHP’yle bir araya gelebilir mi? Diye olumlu yönde anlatılmış bir yazım vardı. Bugün gelinen noktada bunun ihtiyaç olduğunu ve bir araya gelebilme zamanının geldiğini söylüyor olmak, abesle iştigal olmayacaktır. Halkın paydası siyasete yön verdiğini unutmamak gerekir. 30 Mart 2019 Yerel Seçimler öncesi gelişen olayları şöyle bir hatırlayalım. İYİ Parti’den önce, MHP’nin kongre sürecinde dört aday çıkmıştı. Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Meral Akşener. Sayın Bahçeli “Bu arkadaşlar içinde ülkücü olan sadece Koray Aydın”demişti. Süreci Partinin kuruluş aşamasına getirdiğimizde Sinan Oğan haricindeki üç genel başkan adayını aynı parti içersinde bir araya geldiğini ve başardığını görmekteyiz. Bu anlattıklarımın bugünün MHP’siyle ve başına geçebilecek isimle ne ilgisi var diye eleştirilebilirsiniz.

ÜMİT ÖZDAĞ ve HALAÇOĞLU

Haksız da olmazsınız. Hemen 30 Mart öncesine getirdiğimizde, Sayın Özdağ” partideki görevlerimden ayrılıyorum, seçimler bitinceye kadar da konuşmayacak, ancak herhangi bir çalışmamda olmayacak” diye bir açıklamasını hatırlıyorum. Sayın Özdağ, genel başkan adayı çalışmalarında her zaman yanında bulunan ve her konuda birlikte hareket eden Sayın Yusuf Halaçoğlu vardı. Halaçoğlu gibi bir duayenin kendisini ince bir manevrayla parti dışında bulmasının izahını kendisi dahil kimse yapamadı. Sayın Özdağ’ın partideki görevlerini bırakmasının öncesinde Sayın Bahçeli’yle görüşmüş olması, MHP den ihraç yöntemiyle atılmış olan Sayın Yusuf Halaçoğlu’na MHP genel merkezi ve Devlet Bahçeli oluruyla partinin ellinci yıl kutlama plaketi gönderilmesinin bir anlamı olabilir mi? Yoksa; Kulis bilgilerimizdeki Sayın Bahçeli’nin Ümit Özdağ’a “benden sonraki genel başkansın” bilgisi doğru mudur? Ne dersiniz?

İSTANBUL’DA “KESİNLİKLE” BİRŞEYLER OLMUŞ MUDUR?

Bilgi sahibi olunmadan fikir yürütülmemenin doğruluğuna inananlardanım. Her konuda fikir beyan etmek iyi bir iş değil, doğru bir yöntem ise, hiç değildir.  

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da AOÇ arazisiyle ilgili bir kiralama ihalesi yapılmıştı. Bu ihaleye Ankara Büyükşehir Belediyesi de girdi ve ihale Ankaralılar adına ABB de kaldı. Doğru yanlış, iyi kötü, verimli verimsiz diyebiliriz ama, yetkiyi yakın bir zaman önce sandıklardan almış ve kanunlarımızla kurulmuş, denetimleri de yasal mevzuatlara göre sağlanan bir kuruluş olan Ankara Büyükşehir Belediyesinde kalmıştır. Hayırlı olsun, başarılar dilerim.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 Yine benzer bir olayda İstanbul’da Ulaştırma Bakanlığınca kiralama ihalesine çıkılan Tarihi Sirkeci ve Haydarpaşa Tren Garlarıyla ilgili yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte onbinlira sermayeyle kurulmuş özel bir şirket, son iki firma olarak ihalede kalmıştır. Ani bir kararla ihale komisyonu, ihaleyi Belediyenin dosyasının yeterliliği olmadığına karar vererek, diğer şirkette verdiğini açıkladı. İstanbul Dünya markası bir şehirdir. Bu şehrin tüzel kişiliğini da İBB temsil etmektedir. Komisyonun bunu unuttuğunu zannetmiyorum. Yeterliliğe sahip olmadığı söylenen kuruluşun, birkaç  bakanlık toplamından daha büyük bütçeye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Diğer şirketin küçük olduğunu söyleyemiyorum. Belki de arkasında belediyeden daha güçlü birleşkeler (konsorsiyumlar) vardır. Teknik bir hata yapıldığına inanmak isteyenlerdenim. İnşallah en kısa zamanda tekrar gözden geçirilir de, varsa yanlışlıklar düzeltilirse hepimiz mutlu olur, yapanlara müteşekkir oluruz.

ÇUKURUMUZ

Karadeniz’de köyün birinde bir çukur varmış ve pek çok kişi içine düşüp yaralanıyormuş. Köyün ileri gelenlerinden üç kişi toplanmış ve çözüm aramaya başlamışlar.

Birincisi; “Çukurun yanında bir ambulans beklesin ve düşenleri hemen hastaneye yetiştirsin”demiş.

İkincisi; “Çukurun yanına bir hastane yapalım, düşenlerin yetiştirilmesi vakit almaz” demiş.

Üçüncü olan Temel de; “Ula uşaklar hiç kafaniz çalışmayi. Bunu kapatalım, ve gidelim hastanenin yanında bir çukur açalım” demiş.

  Bu yazı 3131 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş