Metin Çınar
  Güncelleme: 12-05-2021 08:55:00   12-05-2021 08:53:00

MERKEZ SAĞ İLE KILIÇDAROĞLU TOPLANTISI

MERKEZ SAĞ İLE KILIÇDAROĞLU TOPLANTISI

“Yakın bir zamanda tekrar bir araya gelip, ülke sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşup, tartışmak ve sizleri dinlemek üzere” diye sonlandırılan önemli bir toplantıdaydım. Ramazan başlamadan önceye denk gelmişti. Yaklaşık tanınmış 40 kişi, ülke yönetiminde söz sahibi olmuş siyasetçilerden oluşan önemli bir araya gelişti. Ortak özellik merkez sağ diye adı koyabileceğimiz, demokrat, ülkücü düşünceye sahip duayenlerdi. Katılımcıların adını zikretmeyeceğim, izinlerini almadım. Çünkü toplantı basına kapalı, çekim bile yapılmamış, kayıtlara alınmamış bir yapısı vardı. Sadece benim gibi bir iki kişi not tutmaya çalıştı, onlarda parti adına katılmış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu kurmaylarıydı. Toplantı Ankara’da özellikli bir otelin, özel bir salonunda, her türlü pandemi tedbirleri alınmış, güvenlikli bir ortamda yapıldı. Toplantı düzeni “u” şeklinde ve çok seyrek oturulan, herkesin önünde mikrofon düzeni kurulmuş, isimler yazılmış bir toplantı şeklindeydi.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herkesi tek tek ve sabırla dinledi, not aldırdı. Toplantıyı yönlendiren başkan ve sunumun idaresini Ankara Milletvekili Sayın Bülent Kuşoğlu yapmıştı. Toplantıdan birkaç gün sonra bazı katılımcıların tv kanallarına canlı bağlanarak toplantı hakkında bilgi vermesiyle, bu yazıyı kaleme almamı etik açısından uygun hale getirmişti. Biraz geciktirmekteki yegane amaç, sadece ben tarafından neşredilmemesi amaçlıydı.

AK PARTİ KURUCUSU, ESKİ MİLLETVEKİLİ

Eski bir milletvekili ve Ak Parti Kurucularından olan katılımcı,“mecliste grubu olsun veya olmasın Yargıtay Başsavcılığında kayıtlı tüm partileri davet ederek “çözüm süreci” adı verilen bir toplantı düzenlenmesi faydalı olacaktır. CHP olarak, gündemi siz belirleyin, gündemin peşine gitmeyin, geleneksellikten rasyonelliğe geçin, ahde vefa sözleşmesi deklare edin, Cumhur-Millet değil Demokrasi İttifakını kullanın ve ana muhalefet partisi olarak artık meşru eylem eksikliklerinizi giderin” diye sıraladığı önerilerini dile getirdi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI VE KÖŞE YAZARI

Ak Parti Ankara Millet Vekil Adaylığı yapmış, bir partinin kuruculuğunda bulunup Genel Başkan yardımcılığını yapmış ve halen de bir gazetede köşe yazarlığı yapan katılımcı,”Tespit edilen bir konuyu ele alıp, alt başlıkların tespitini yaptıktan sonra, genel merkez, milletvekilleri, tüm parti il ve ilçe yöneticileri dahil olmak üzere, tespit ettiğiniz konuyu ekleme, çıkarma yapmadan hep bir ağızdan ve her yerde “tekraren”, “tekraren” ve de “tekraren” işlenmesidir. Konular süreli ve can alıcı bir yapıda olmalı, ve genelin ilgisini çekebilmelidir. Bir kampanya planlamasıyla hareket tarzı oluşturulmalıdır.”

ESKİ BAKAN

Eski Bir Bakan,”dış borç 450 milyar dolar oldu, gelecek nesile üzülüyorum. Dilencilik kültürü gelişti. CHP kırsal kesim gözünde hala oy verilmeyecek bir parti konumunda, derhal bunu kurmanız gerekir. Hdp’ye Pkk’dan derhal silah bıraktırması birinci hedef olmalı. Fetö’yü bu ülkenin başına bela edenler kendileri. Seçim istemek ve ısrarcı olmakta fayda var. Türkiye’nin sınırları kanla çizildi, ucuz hamlelerle değiştirilemez. Sertleşmek gereklidir ancak, çirkefleşmemek gerekir. Sandık güvenliği esas olmalı, hile yapılmasına tedbir alınmalıdır.”

ESKİ MİLLETVEKİLİ

Eski milletvekillerinden, Anavatan Parti’sinin Grup Başkan Vekilliğini yapmış hukukçu bir siyasetçi,”kuvvetler ayrılığı, demokratik değerler yerine bugün otokratik değerler yer almıştır. Demokrasi yoktur ve raftadır. Bürokrasi ve siyasette liyakat esas olmalı. Sayın Kılıçdaroğlu CHP haricinde merkez sağda açılım yapmak istiyor. Bu düşünceyi sadece genel merkez düzeyinde değil de bütün iller bazına yaymak gerekir. İnönü’nün yaptığını genel başkan yapmalı, Ak Parti’deki seçmeni partiye çekmek gerekir. İdeolojik olmayan seçmen üzerinde çalışmalı, merkez sağı toparlamak ve kaptırmamak gerekir. Ülkeyi bu otokrasiden nasıl kurtarabiliriz? Kafayı bu yönlü yormak gerekir. Hoş görüyü ön planda tutmak gerekir. Tansu Hanıma iktidar partisi, parti kurdurmak ve çalışma yaptırmak istiyor. Eski Türkiye’ye atıfta bulunup kirletmemek gerekir. Bu iktidar IMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcu ödedi de, 450 milyar dolarlık bu borç nereden çıktı?

AKADEMİSYEN PROFESÖR

Bir Üniversitede Profesör olan değerli bir katılımcı da,”Belediyeler olarak vatandaş memnun edilmelidir. Memnun olan vatandaşın CHP’ye akımı kaçınılmaz olacaktır. İktidara giden yol başarılı belediyecilikten geçecektir. Sağ-sol gibi basitlik yerine, “yapan el” diye yapıcı olunmalı. Aşırı partilerin yanlışları görülmüyor. Zayıf halkanın gücü, zincirin gücüdür. Müslümanlık Allah’a teslimiyettir, insanlara değil. Aklını bir kutuya koyup, hapsetmez. Ülkenin aydınlığa çıkışının yakın olduğunu görebiliyorum. Bu ülke sınırları şehit kanlarıyla çizilmiştir.”

ESKİ MİLLETVEKİLİ

Eski Milletvekillerinden ve Ülkücü camiada iyi tanınan bir siyasetçi,” Her partiden arkadaşları bu toplantıda buluşturabilmişsiniz. Büyük bir başarıdır. İyi Parti gerçekten sizin desteğinizle bu hale gelmiştir. CHP’nin oy oranı fazla değişmiyor. Siz bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz. 300 milletvekilini bir araya getirebilirsiniz. CHP Genel Başkanı çağıracak, eski ülkü ocakları başkanları gelecek, burada sizlerle bir araya gelecek ve bizler de varız diyecekler. Bu toplantının asıl başarısı burasıdır.”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,” Bu toplantıya çok değişik görüşte olan arkadaşların bir araya gelmesi ülkenin sıkıntısı içindir. Sağ-sol kavramları artık çağdışı kaldı ve de ben bu ayrımcılığa karşıyım. Demokrasi ve demokrasiden yana olan partilerin oylarının artması gerekir. Bu gün demokrasiden yana oy kullanın demeliyiz. Son on yılda CHP de çok değişiklikler yaptık. Şimdi çok değişik yerlere gidip, konuşup, kusurlarımız olmuşsa diyoruz. Değişik gruplarla, kanaat önderleriyle bir araya gelip büyük bir samimiyetle cevap veriyoruz. Örgütlerimiz yeteri kadar halka anlatım yapamamışlar. On yıl içinde önemli atılım yaptık. Bazen örgütlerden ben de şikayet etmekteyim. Hiçbir ön yargım yok. Hepimizin huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye amacındayım. Eski hoşgörülü siyaset ortamını, liderlerin birbirine olan nezaketini istiyorum. Dinlediğim sorunları not aldım. Otoriter rejimden, demokrasiye nasıl geçireceğiz, onun üzerinde çalışacağız.”

  Bu yazı 4172 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş