Metin Çınar
  Güncelleme: 07-06-2021 07:26:00   07-06-2021 07:25:00

METİN’İN İTİRAZI

METİN’İN İTİRAZI

Eşkıya kervanın geçtiği geçidi tutmuş, ilk gelen kervanı durdurmuş ve tek sıra ve tek kol aralığı hizaya geçirtmiş. Herkesin üzerindeki paralarını ve değerli eşyalarını aldıktan sonra, birer birer öne çıkartarak, sopa çekmeye başlamış. Bir, iki, üç derken Metin’e sıra gelmiş. Eşkıya Metin’e sopa atmak için harekete geçtiğinde, yüksek bir sesle eşkiyaya “dur” diye itirazda bulunmuş. Şaşkın bir şekilde duran eşkiyaya Metin;” ne bu kardeşim, hem paramızı alıyor, hem de sopa atıyorsun! Hayırdır, geç mi geldik, az mı getirdik! de sopa atıyorsun” Metin, yaşıyor mudur, bilemem ama yaşasaydı kesin demokrat ve iyi ve sorumlu bir vatandaş olurdu. Ben dahi onun gerçekten politikaya girmesini ister, bizi temsil etmesi için var gücümle destek olurdum.

SON ON YILDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Son 10 yılda hayatınızdaki olumlu değişimleri düşündünüz mü? Bu soruyu sorduğum ortamda birçok kişinin “hiçbir olumlu gelişme hayatımda olmadı, eski kazanımlarımda son 10 yıllık sürede uçup gitti” diye cevapladılar. Anladığınız gibi bu soru denir ya ”her şeyiyle” siyasi bir sorudur. Bu soruyla aslında son 20 yıldır tek başına iktidarda olan bir partinin ve tek liderinin halkına yaşattığı gelişmelerle ilgili. Demokrasilerde iktidar değişimleri sandıkta olur. 2002 yılındaki seçimlerle koalisyon hükümetinden aldığı iktidarı günümüze kadar getiren, Ak Parti olmuştur. Ak Parti’nin kuruluşundaki parti programını halka tasdik ettirmeyle başlayan başarı grafiği, sosyal refahı sağlamayla ilgili adımları hızla atmaya başlayıp, önceki dönemlerde bunalmış halkın rahatlamasını sağlamaya çalışmasıyla devam etmişti. Her türlü vesayeti kaldırmayı kendine şiar edinmiş iktidar, ilk dönem diyebileceğimiz ve 2010 yılına kadar süren bir başarı hikayesini tüm dünyaya anlatabilmiş bir kadro hareketiydi. Tüm göstergelerde bu tarihe kadar yükselişi, devamında da durağanlaşması ve son yıllarda da halkın memnuniyetsizliğin had safhaya ulaştığı bir 20 yıllık zaman diliminden bahsediyoruz.

MUTFAKTAKİ PARTİ

İdeolojiden, partizanlıktan arınmış bir halde düşün? Son 10 yılda hayatınızda ne gibi iyileşme yaptılar? Sorusuna,” insanların umutları ellerinden alındı, işsiz kaldık, kazanılmış sosyal ve ekonomik haklarımızdan geri bırakıldık, seçimlerde verilen sözlerin ters uygulamalarıyla karşılaştık, enflasyonla mücadele dediler, fiyat artışlarının arkasından yetişemez olduk, bankalara olan borçlarımızı yüksek faizlerden dolayı yetişemez olduk, aile huzurumuz kalmadı, çocuklarımıza kaliteli eğitim sağlanamıyor. En az iki yerle icralığız, kiramızı, elektriğimizi, doğalgaz faturalarımızı ödeyemiyor yarınımızdan endişe ediyoruz, vb. birçok cevap aldım.

PARTİDEKİ MUTFAK

Hiç mi olumlu gelişmeden bahseden olmadı? Sorunuza, maalesef evet diyemiyorum. Çünkü, olumlu gelişme diye verilen cevaplar genellikle kamuyu ilgilendiren gelişmelerdi. Duble yollar yapıldı, yeni köprüler, viyadükler, tüneller, camiler, kule, hesler, silah sanayi yatırımları ve bazı yakın durulan devletlere zor zamanlarında uzatılan yardım ellerinden bahsedildi. Beklerdim ki, hayat standartlarında gelişme, aylık tükettiğim proteindeki artış, yıllık düzeyde yaptığım tatil, yeni araba, ev, sosyal refah, adalette ve demokraside ve de bireysel özgürlüklerdeki gelişmelerden bahsetmeleriydi.

UMUDUMUZ TENCERE

Pandemi öncesinde, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu,” bunların ilk döneminde yaptıklarını ben dahi eleştirmiyorum. İlk dönemde güzel işler yaptıklarını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ancak, ikinci dönemde neler yaptılarsa, ilk dönemin tam tersi oldu. Bundan dolayı da yönetimi sandıkla teslim almalı, ülke rahatlaması sağlanmalıdır” diye bir sohbetinde bahsetmişti. Gerçekten de insanların ilk planda baktıkları mutfaklarındaki gerileme veya iyileştirmedir. Ne yazık ki bizler dahi bunu diyemiyoruz. Herkesin mutfağında yangın var. Tencerenin de yapamayacağı iş yok muş. Umudumuz tencere..!

  Bu yazı 4336 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş