Aslı Şafak
  Güncelleme: 29-11-2021 21:27:00   29-11-2021 21:24:00

SEN GEL/M/İYORSUN

SEN GEL/M/İYORSUN

Gün senin beldende hiç batmamış.Üzmemişler,kırmamışlar,incitmemişler.

Ne büyük ıstırap veriyor,senin umursamaz,tavırların.İki dudak arasında,hayatım.Gel desen koşuyorum,git dersen can veriliyorum.

Ulumuş kalbime söz geçiremiyorum.Bu his,nasıl ötekileştiyor insanı,nasıl da değersiz kılıyor. Çabalamaman,param parça ediyor, kanatlarımı kırmıyor,yakıyor.Umutlarım sönüyor.

Anlamayışın beni fark edememen daha çok üzüyor.

Seni ay ışığında bulmuştum.

Saç tellerinden,ayak parmaklarına varıncaya kadar,öpüp başıma koymuştum. O akşam, ıslanmıştım.

Gemiler,demir atıyor,her inen yolcu sevdiğine,sarılıyordu.İçimin nehirleri çağlıyor,coşuyordu.Kasım da dallar ,yapraklardan vazgeçmiyor, sararıp soldurmuyordu.Lavanta bahçesinde ,yürüyordum,burnuma mis gibi kokular geliyordu.Aklımın firar etmesinden korkuyordum.Şarkıların hepsi sana yazılmış gibi.Okuduğum kitaplarda isminin harflerini çember içine almak,keyif veriyordu.Yerli yersiz gülümsüyordum.

Senin yerin artık,kalbimin mavi odalarıydı.

Sen gelince,içimin çocukları yeniden doğacak.Yeniden avluda oyunlar oynanacak,çığlıklar atılacak,gülüşmeleri duyulacaktı.Sımsıkı sarılacaktım,bedenimde ki bütün kötülüklerden arınacaktım.Başımı gögüsüne koyup orada yaşlandığımı düşleyecektim.Yüzünden gülleri toplayacaktım,nefesinle şifa bulacaktım..

Gönül soframı serecektim,ilk önce seni beğenmediğimi sonra da yavaş yavaş  bam telim ,olduğunu anlatacaktım.Ellerine dokunacak, sensizliğin ne kadar zor geçtiğini,geceleri hiç sevmediğimi,serçelerle dertleştiğimi hiçbir zaman beni bırakmaman ,gerektiğini söylecektim.

Canımın,küs olunca ne kadar yandığını,kendimin bile bana surat astığını,sinirli görünce üzüldüğümü,gamzenin merhemim olduğunu, söyleyecektim.

Düşünmediğim bir saniyenin olmadığını,senin  dakikaları  nasıl geçirdiğini soracaktım.

Anılar biriktirip, ayrılığımızda herhangi bir  yerden, senden gelecek  hediye sayıp hangisi olursa kuru bir dala razıydım,çerçeveletip asmak,bakıp  tebessüm etmek isteyecektim.

Atkını isteyecektim,soğuk gecelerde ,boynuma kollarını doladığını var sayarak.

Hayat bu sevdiğim,istediğimiz gibi olmuyor.

İlk önce  şarkılar  sustu,hayal ektim düş biçtim.Derken, uyandım.

Kalbimin atışları durdu,seni bana getirmeyen yollar içim de  birikti.Hasret oldu,özlem taştı.Hüsran uğradı.Rüzgar esti. Ömrüm eksildi.

Seni bana hiçbir şey getirmedi.

  Bu yazı 7922 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş