Aslı Şafak
  Güncelleme: 26-01-2020 21:46:00   26-01-2020 21:39:00

ÖLÜMÜNE SARILMAK

ÖLÜMÜNE SARILMAK

Sesimi duyan var mı ? 

Bu sesi en son Gölcük depreminde duymuştuk,saat:03.02 de zaman durmuştu.Resmi rakamlar 17 bin 480 kişinin öldüğünü binlerce vatan evladının yaralandığı duyurmuştu.

Acının rengi değişmiyor sadece vatan toprağında ki kordinatları değişiyor.

Çok değil saatler geçti depremin üzerinden,seksen milyonun yüreği Elazığ ve Malatyadaydı.

Diyarbakır,Gaziantep,Şanlıurfa hatta Kayseride de hissedildi.

Cansız bedenlere ulaşıldı.Ciğerimiz yandı.

Keşke,gördüklerimi hiç yaşanmasaydı da, iki boynu bükük çocuğun resimleri üzerinde,empati yapmasaydım.

Düşünün,anneniz bababanız sabah ki rutin işlerini yaptı,birlikte kahvaltı yaptınız,oyunlar oynadınız,giysilerinizi giydiniz dolaşmaya çıktınız,akşam  oldu evinize geldiniz,sıcacık yatağınız da yatmak üzeresiniz ki aniden eviniz başınıza yıkıldı.Mahalleli seni hemen kurtarıyorlar güvenli bir yere bırakıyor kardeşini arıyor gözlerin,anneni,babanı olayın şokunu atamamışken kardeşini göçüğün altından çıkarıyorlar ya anne,baba onlar nerede ? Büyük bekleyiş,büyük umut,büyük acı.

Kelimeler yersiz,teselliler gereksiz.

Bir resim daha;Afad ekiplerinden,iki elemana sarılmış,ağlayan bir amca.

En son bu görüntü 15 Temmuzda,polis ile askerin birbirine sarılıp ağladıklarında, hafızalarımıza kazınmıştı.Ne büyük imtihanlardan geçiyoruz.
Gerek Cumhurbaşkanımız,gerek Bakanlarımız,Gerek Sn.Liderimiz Türkmen beyimiz Dr.Devlet Bahçeli bey gerekli tüm hazırlakları yaptırmıştır.
Umke,Afad,Ar-Kurt ve halkın zamanında müdahaleleri ile göçük altından mucizeler çıkmaktadır.Allah ırkımdan razı olsun ki hemen gönlü geniş insanlar,görev bilip yardım kampanyaları başlattılar.Bir çok iş yeri kapılarını açtı.

Türklüğümle bir kez daha gurur duydum.

Bilgi kirliliği yapan yaratıkları aynı acıyla sınanmasını dilerim.Aslında bize verilen ders açıktır.Ben deprem bilimci değilim o yüzden önlem alınması gerektiğini anlatmayacam.

Demem o ki,Sevdiklerimize sahip çıkalım,onları ihmal etmeyelim,küs ölmeyelim,küstürüp ölmeyelim,ömür bir nefes belli değil ne zaman son olacağı bu en açık kanıtı.

Uluların duası üzerinize olsun...

 

  Bu yazı 4454 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş