Aslı Şafak
  Güncelleme: 10-04-2021 15:40:00   10-04-2021 15:38:00

POLİS GÜVEN VERİR

Polis;Kentte kamu düzenini, huzur ve güvenliği sağlamakla görevli örgüt demektir.

Polis teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında kurulmuştur.

Türkler'de kamu düzen ve güvenliği işleri,Subaşı'lar tarafından yürütülmüştür.Polislik,Türkler tarih sahnesinde ki yerini aldığından  beri vardır. Bilinen en eski Subaşı, VIII. Asra ait TONYUKOK Kitabesinde ismi yazılı olan İNALKAĞAN'dır.

Alem şer TÜRK’TE JÖH,PÖH TÜKENMEZ.

Yakın tarihimize gelecek olursak 05 Ocak 2017 tarihin de Kahraman Türk,Fethi Sekin Trafik polisi iken İzmir Adliyesinde soysuzlara karşı tabancasında son mermisi kalana kadar mücadele etmiş bomba yüklü araç patlatılamamıştı.Şahadet Şerbetini içmiş büyük bir patlama olmadan yüce Türk milletini korumuştur.BİR TÜRKÜN DÜNYAYA BEDEL OLDUĞUNA şahit olmuştur.

Türk olarak kolluk kuvvetlerimize ayrı bir sevgi besleriz.

Polislerimizi,kavga var diye çağırırız doğum gününü kutlarız.Trafik polisi ceza yazar “Birlikte,şarkı söyleriz”.Biz çok büyük bir ırkız.

Herşeye şahit olurlar.Aile kavgası,kız kaçırma,tarla bölüşememe,kanlısını öldürme bunları çoğalta biliriz.

Polis’in gecesi,gündüzü olmaz.Emir komuta zinciri vardır.Amiri,suçlu kapısında bekleyeceksin demişse,o polis uyumaz,yemez,içmez,görev mahalini terk etmez.

Terör örgütlerine göz açtırmazlar.Ülkenin güvenliğinden onlar sorulur.

Pandemi sürecinde de kelle koltukta savaşan fedakar sağlıkçılarımız kadar  polisimizi,bekçilerimizi unutursak yanarız.Herkesin başına bir polis memuru koyamayacaklarından‘herkes tedbirlerini kendisi alsın’ dediler.Haklılarda.

Ama sarhoşu,hapçısı,uyuşturucu satan,kullananlar yetmezmiş gibi ‘dayısı,emmisi’ teşkilatın telefon numarasını isteyenler,bende teşkilattayım diyerek memur amirin telefon numarasını isteyeme kadar,sürdürürüm yer beğen diyenler,maske takmıyorum diye cıngar çıkartanlar,şaşıyorum kendilerini ne sanıyorlar, siz ölün tabi ki tercih sizin ama halk sağlığını tehdit etmeyin.Polisin yüzüne koronayım diye üflüyor polis can veriyor.Hani çok hak gözetirsiniz ya,o polisin hakkını ödemezsiniz.Kimlik soran Polis senin esnaf olduğunu nereden bilsin ki Polise çıkışıyorsun.Polise taş atıyorlar,dara düşünce de nerede bu polis diyorlar.Bi bitmediniz ki,dünya da  rahat etsin.Dünyada milyonlarca insan ölüyor ne zengin ne fakir tanıyor virüs yada grip yada ismi her neyse  bu salgının adı,öldürüyoruz.

Virüs değil ama Cahillik yenecek.

Her ne kadar isimlerini bilmesek de polis,asker,bekçi,desek de onların da anne,babası,geçindirdiği evleri,eşleri,çocukları var.Yol gözleyenleri var.Hepsinin ayrı ayrı hikayesi var.Yaşama tutunma sebepleri var.

Başta bütün şehitlerimize rahmet,ailelerimize sabır diliyorum.Türkün gözünde yerde Kurt,gökte Kartalsınız,tırnağınıza taş değmesin.Tanrı yar ve yardımcınız olsun.

ULULARIN DUASI ÜZERİNİZE OLSUN.

‘Ağabeyim ATİLLA BALTA’YA SEVGİLERİMLE”

 

  Bu yazı 4616 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş