Aslı Şafak
  Güncelleme: 15-01-2021 19:45:00   15-01-2021 19:34:00

Velhasıl,YOKLUĞUN

                                                Velhasıl,YOKLUĞUN

Sabah bulutlar çökmüş, havayine kendinde değil,kapalı.

Fırından ekmek aldım.Paranın üzerini almamışım,fırıncı arkamdan bağırdı,duydum.Dönmek istemedim.İlerledikçe ses uzaklaştı.Caddeler geçtim.Evin kapısını açtım,içeriye girdim.Sen yoktun,hayalin yoktu.Varlığın,bu kadar çabuk terk etmez sanıyordum,yanılmışım.

Çay demledim,masaya iki bardak koydum,iki tabak,iki çatal,iki bıçak,aldığım ekmekleri parçaladım.Çayı kattım,üç şeker attım,sen yine yoktun.Yokluğunu,yüreğime hissettirmemek için çok çaba harcadım.

Konuştum sofrada kendi kendime,tarihi iki yıl önce ait gazeteyi elime aldım,okuyor gibi yaptım.Kafam,okuduğumu anlamayacak kadar seninle meşgul.

Sıcak duş aldım,havluyla saçlarımı kuruladım.En sevdiğin kıyafetimi giyindim.Rüzgaresti,pencerelerimikapattım.Hiç bir fırtına,yokluğun kadar şiddetli değildi.Gidince anladım.

Sensiz hayata alışmaya çalışıyorum.Belli bir günü yok,her gün sensizliğin ertesi.Her an yüzüme ayazlar vurmakta.Her saniye “döndüm” demeni beklemekteyim.

Seni soranlara gülüyorum,yüreğimi kanatıyorlar,susuyorum.Bazen kalbimi taşla ezmek istiyorum.Nasır tutsun adının geçtiği yerlerde zonklamasın istiyorum.

Kelimeler ,yollarıma mayın döşüyor.Her cümlenin sonunda gülüşün,var.

Kocaman eve sığamıyorum,hatıralartaşıyor,duvar üstüme yürüyor,can havliyle merdivenlerde,sessizceoturdum.Dert etme seni özlediğimde oluyor.
Tepelere çıkmak,hayatın yakasını toplamak,nebileyim,isminihaykırmak ,dağa taşa,uçan kuşa her şey gibi o da düğümleniyor boğazıma.
Bu şehirden kaçmak isteği içimde derin yara,gitmek istedikçe kök salıyorum.Bakişte,kalmak için bir sebep daha ya geldiğinde bulamazsan ya çaldığın kapının ardında ben olmazsam,göze alamamakbenimkisi.Sarılamamak,kokunu içime hapsedememek,yüzüne dokunamamak artık keşke demek istemiyorum,bekliyorum. 

Dışarı da kar bastırdı,soğuk ,sert buz tutmuşturyollar,mahallemin çocukları kardan adam yapıyor,çığlıklaryükseliyor,gülüşme sesleri duyuluyor.
Her şey herkes burada,sen yoksun.

Sen üşüyor musun ?oralarda.Acını gömdün mü ?Ben gibi bocalıyor musun ? yoksa.

Bilmiyorum,haberin gelmiyor.

Tüm çatlaklarımdan kan sızıyor,yalnız ben değil,tabiatımağlıyor.Güneş bir kere doğayım diye,yalvarıyor.Ay çoktan küsmüş.
Velhasıl,yokluğunacıtıyor,Can suyum.

Geçmiyor,gitmiyor,bitmiyor.

ULULARIN DUASI ÜZERİNİZE OLSUN.

  Bu yazı 5382 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş