Aslı Şafak
  Güncelleme: 16-12-2020 19:43:00   16-12-2020 19:40:00

GÜNEŞLİ GÜNLER GELECEK

                                             GÜNEŞLİ GÜNLER GELECEK

Sahi,güneşli o günleri görecek miyiz ? Türk ırkı salgın  belasından kurtulacak mı ?

Tabi ki,benim inancım tam,Erciyes Üniversitesinde yerli aşı da faz 2 denemelerine başlanacakmış,çok güzel bir haber.

Nefes almanın tek yolu, aşı.

Aşı gelsin bu kabus bitsin.Tek temennimiz.

Çok yorulduk,psikolojikolarak,ekonomik olarak yıprandık.

Çin aşısı diye bir aşıdan bahsediliyor.Çin’lilerin tek derdi galiba bizim hafızamızı ele geçirmek,bu bana komik geliyor.Çin’den  mesela en çok ayçiçeği,konservealıyoruz,geliyor onların içine koymak dururken dünyayı ilgilendiren bir salgının aşının içinde  yok çip varmış,yok şu yok bu.Buiddaayı ortaya atanlar kendileri inanıyor mu ? Merak  ediyorum.

Aşının içinde neler var ben bilmem,alanımda değil.Ama,tek bildiğim şey canlarımızın artık yanmaması.

Artık kucaklaşmak,sosyal alanlara girmek,tiyatroizlemeyi,sinemaya bilet almayı bile özledik,mesela sevdiğimiz sanatçının konserinde dilediğimizce eğlenmek,hüzünlenmekdeğil,çok ağladık artık gülmek gerek.Değer vermediğimiz o kadar kıymetli şeyler yapıyormuşuz ki…

Yel esse de sevdiğimizin  kokusu gelse,iyi olduğunu bilsek derdik,hatta özlemi ağır bastığında yanına gider,sarılır özlem denen arsız çocuğu bir nebze de olsa dindirirdik.Sevdiğimizeyaklaşmak,sarılmak,kokusunu içimize çekmek yasak.Ne ağır imtihan,nasıl büyük acı.

Anamızın ellerinden öpsek,babamızınduasını alsak,sabaha dinç  uyansak sorunlardan dertlerden kurtulmuş bir şekilde hayata bıraktığımız yerden başlasak,diyedüşünürdük.Anaya,babaya hasret kaldık.Onlara bu illet bulaşmasın diye bırakın yanlarına gitmeyi,mahallelerinden bile geçemiyoruz.Onlartorunlarına,çocuklarına hasret belki de son demlerini yaşıyorlar.Bu daha büyük bir acı.

Biz herkese hasretiz.

Her gün haberlerde görüyoruz,sağlıkçılar bu virüsün şakasının olmadığını maskemizi takmazsak,mesefamizikorumazsak,kişisel olarak temizliğimizi yapmazsak bizlerden neleri götüreceğini biliyorlar,söylüyorlar,uyarıyorlar.

Sokak kısıtlamaları oluyor,devletimiz bu konuda ciddi tedbirler alıyor.Canım polislerimin sabrıyla oynayan bir sürü ruh hastası var.Bir de tehdit etmeleri yok mu ? Tanrı sabır versin başka bir şey söyleyemiyorum.

Virüsün bitişini sanırım parklara yatak,yorgan götürerek yıldızları seyir ederek,çayımızıdemleyerek,sevdiklerimize sımsıkı sarılarak,küslükleri ortadan kaldırarak,egolarımızdan,içimizdeki fesatlıktan kurtularak kutlacağız.

Ne diyor,AHMET ŞAFAK “DAYAN MİLLETİM,GECEYİ GÖRDÜK,GÜNEŞİ DE GÖRECEĞİZ” 

ASLI ŞAFAK

ULULARIN DUASI ÜZERİNİZE OLSUN

  Bu yazı 6169 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş