Ahmet Zorlu
  Güncelleme: 23-04-2020 16:27:00   23-04-2020 16:24:00

YENİDEN, MİLLİ İRADE..

YENİDEN, MİLLİ İRADE..

Bu gün 23 Nisan..

Milli İradenin tecelligahı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün tam 100. Yıldönümü.

Ulusal İradenin, tek kişinin iki dudağı arasından alınarak Milletin Temsilcilerine verildiği gün bu gün.

Osmanlının Küllerinden yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendisini Halife, Padişah hatta Kral ilan edebilme imkanı varken, hiç birini yapmayıp söz ve yetkiyi Türk Milleti’ne teslim ettiği günün yıldönümü.

100 yıldır, tam 100 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temellerini attığı Laik, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oyunlar oynanıyor.

Dönemin işgalcileri ve onların yerli işbirlikçileri, ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ciler el ele vererek Demokratik değerlerimizin ayarları ile oynayarak, oynatarak, rejimin içini boşaltmak için gece gündüz çalışıyorlar.

Gelinen noktada, içi boşaltılmış bir meclis, yapısı ile karşı karşıyayız.

Ve bu meclisi oluşturan isimlerin belirlenmesinde artık karar vericiler partilerin genel başkanları.

Onlar birer liste hazırlıyor, Türk Milleti’nin onayına sunuyor, biz de çaresiz listelerden birinin altına basıyoruz mührümüzü.

Dolayısıyla o çatı altına gönderdiğimiz insanlar da, Türk Milletine değil, onları oraya getiren güce biat ediyor, o gücün parmak işareti ile hareket ediyorlar.

Hırsızın, uğursuzun, mafya bozuntularının affı için gece yarısı 02.00’de bile partisinin milletvekillerinin nasıl aslanlar gibi oy kullandıklarını izleyen bir parti genel başkanı, şu saatlerde toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumuna katılacak Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına, “Boyundan büyük işlere kalkışma” diyor ve meclise gitmeyeceğini ilan ediyor, edebiliyor.

Efendiler, beyler, ağalar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun cefakar silah arkadaşları, siyaset arkadaşlarının bize bıraktığı Demokratik Değerler bir bir elimizden gidiyor, farkında değil misiniz?

Geriye baktığımızda, 100 yıldır ulusal değerlerimizin içlerinin boşaltıldığını, Cumhuriyetin Kurumlarının tek tek yok edildiğini göreceksiniz.

Yalancılarla Talancıların el ele verip, gerçek yurtseverleri terörist diye yaftalamaya başladığı bir sürece geldik.

O nedenle;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Kuruluş Yıldönümünde, mecliste sandalyesi olup olmadığına bakılmaksızın, tüm siyasi partilerin ortak amaç çerçevesinde birleşmeleri gerekmektedir.

Bu ortak amacın ilk adımı, ‘Laik, Bağımsız, Demokratik Cumhuriyet’in yeniden inşası, hasar gören bölümlerinin onarımından oluşturulmalıdır.
İkinci adımı, Parlamenter Demokratik Yapının yeniden hakim kılınması, tek karar vericinin değil, meclisin, güçlü hükümetlerin görev alması sağlanmalıdır.

Üçüncü adımı, Siyasi Partiler ve Seçim Kanununun yeniden yapılandırılması sağlanmalıdır.

Artık Parlamentoda bizi temsil edecek milletvekillerini genel başkanlar değil, o siyasi partinin üyelerinin seçmesi esası getirilmelidir. Hem de Seçim Kurulları nezaretinde yapılacak ön seçim ile.

İşte o zaman milletvekili parmak kaldırırken, ‘Genel başkan ne der’ yerine ‘Türk Milleti ne der’ diye düşünecek ve Milleti için faydalı olana kalkacaktır o eller.

Dördüncü adım, hesap verebilirliğin yeniden sağlanması olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri, malları, parası Türk Milletine aittir.

Hiç kimse ama hiç kimse bu değerleri babasının malı gibi kullanamaz.

Hesap verebilirlik, o nedenle Cumhurbaşkanından Mahalle muhtarına kadar herkesin önceliği haline gelir.

Beşinci adımda ise, Adalet Sisteminin aldığı yaralar vakit geçirilmeden tedavi edilmelidir.

İşe de, ‘Geçmişte bir siyasi partinin herhangi bir kademesinde görev almış, açılan sınavlarla hakim-savcı yapılmış isimlerin cübbelerinin çıkarılması ile başlanmalıdır.

Hepsinden önemlisi, en küçük birimden yüksek yargıya kadar her birimin birbirini denetleyen yapısı yeniden oluşturulmalıdır.

HSK’da, Yargıtay’da, AYM’de görev alma şartları yeniden düzenlenmeli, siyaset kurumlarının bu alanlara atama yetkileri ortadan kaldırılmalıdır.

Güzelim ülkemde bu 5 maddenin derhal hayata geçirilmesini talep etmeyecek, karşı çıkacak hiç kimse yoktur.

Karşı çıkacakların ise mutlaka gizli bir ajandaları vardır.

Tüm Siyasi Partilerin bu 5 maddelik manifesto çerçevesinde bir araya gelmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. Yılını gönül rahatlığı ile kutlamak ümidiyle;

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN..

Konuk yazar Ahmet ZORLU

  Bu yazı 3118 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş