Güncelleme: 10-12-2019 06:39:00   08-12-2019 19:18:00

Tencere tava ülkeyi erken seçime götürecek gibi

Tencere tava ülkeyi erken seçime götürecek gibi..

Rahmetli Süleyman Demirel bir zamanlar ''Tencerenin yıkamayacağı hükümet yoktur'' demişti, tabiki eskisi gibi etkili olan sadece tencere tava degil aylık gelen faturalar ve parasal yükümlülükler artık birçok insan için altından kalkılamaz ödenemez hale geldi.

Ülkemizde, derin bir ekonomik kriz yaşıyor halk.Kriz altında eziliyor, gittikçe daha fazla borç batağına düşüyor. Alım gücünün düşmesinden dolayı bir çok şirket ,küçük büyük işletme, hatta spor klüpleri, bile iflas etme noktasına geldi.

Faturasını ödeyemeyen geçinmekte zorluk çeken insanlar için ülkemizin stratejik çıkarları ,başka ülkelerle girilen stratejik rekabet, pek ilgilendirmiyor yada öncelikleri stratejik çıkarlar olmuyor ...

Ülkemizde ikamet eden 3.5 milyona yakın Suriye'li  ve diger ülkelerden gelen yaklaşık 1 milyon yabancıyı yük olarak görüyor, İş bulamamalarının sebeblerinden birininde bu yabancılar olduğu inancındalar.

Mülteciler ve Suriye'nin kuzeyine yapılan askeri harekatlardan dolayı , oluşan maliyetlerden ve bununla birlikte bu bölgeleri finanse etmek durumunda kalınması gittikçe daha fazla sıkıntı çeken ve işsiz kalan halkta tepkilere neden oluyor. Bütün bunların sorumlularınıda ülke yönetcileri oldugunu düşünüyorlar.

Mevcut hükümet'in Amerika ve Batı ülkeleriyle ve bilhassa İsrail ile ters düşmesi her platformda israil'i eleştirmesi İsrail'e  terör devleti denmesi ,

''Dünya 5. ten büyüktür ''diyerek halen devam eden , Batı hegomonyasına karşı çıkması degişmesi gerektigini söylemesi bütün bunların sonunda aslında hiç bir şekilde ekonomik kriz havası yokken birden ülkemizden sermaye (sıcak para ) çıkışlarının yaşanması ve ani birşekilde döviz yükselmesi ve  hayat pahalığı ülkemizdeki ekonomik istikrarı ve bütün dengeleri alt üst ediyor.

Bir söz vardır ''GÜCÜN kadar konuş'' diye  Maalesef biz dünyada buyük meseleleri degiştirme gücüne halen erişemedik ,bundan dolayıda  ekonomik sıkıntı ve sermaye çıkışları yaşadık.Bunlar ciddi şekilde ekonomimizi etkiledi.

Bir zamanlar rahmetli Ecevit bazı çıkışlar yapardı ve sonunda ülkemizde kıtlık ve kara borsa başlardı sonuç olarakta halkımız Ecevit'i çok sevdikleri halde  birkaç ay dayanırdı ve sonunda isyan etmeye başlardı ardından Hükümet düşerdi.

Bu hükümet içinde aynı son gözüküyor gibi, Başkanlık sistemi oldugu için tabiki bu biraz zor .

Ama bu ülkede halen birçok kanun meclis tarafından çıkarılıyor olmasından dolayı hükümetin mecliste çogunluğunun olması gerekiyor.Meclis'te çogunluk kaybolursa o zaman seçim gözüküyor.

'Yeni partiler seçimi zorlayacak'

 Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı iki parti de seçimi zorlayacak gibi görünüyor

Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz'dende güç alan muhalefet ve yeni kurulacak partilerde boş durmuyorlar.

Yeni kurulacağı açıklanan partiler yakın bir zamanda resmen kurulacaklar 30-40 milletvekilinin ve birçok Ak partilinin bu yeni partilere geçecegi konuşuluyor  ve dolayısı ilede AK parti MHP ittifakıda parlementoda çogunlugu kaybederek sonunda erken seçime mecbur olacaklar gibi...

Eger 2020 de erken seçim olursa  halkın tepkisine bakarsak AK parti ,MHP ittifakı meclisteki çogunluğu kaybedecek gibi gözüküyor.

Her inişin birde çıkışı vardır

1. yıl içinde seçim olmaz ise ,Her inişin bir çıkışı var, Ekonomik kriz bitecektir ,işsizlik azalacaktır halkın refahı yavaş yavaş artacaktır, Türkiye eskisinden daha fazla güçlenecek ve zenginleşecektir. Suriyeliler ülkelerine dönmeye (gönderilmeye) başlayacaklardır ,Ak parti'den yeni kurulacak partilerin bekledikleri kapsamda istifalar olmayacaktır.

Muhalefet partilerinin tam güven vermemesi  9  seçim kaybeden muhalefet liderinin halen partinin başında olması,gerçek bir lider çıkaramamasından dolayı, İyi partininde CHP ile hareket etmesi CHP'den  kopamasından dolayıda % 9-10 bandını geçemeyecektir. 

Mevcut iktidar yine sıkıntısız yoluna devam edecektir .seçimlerde ne zaman yapılırsa yapılsın Ak parti MHP ittifakı tekrar kazanacaktır, Ülkeyi yönemeye devam edecektir.

Muhalefet yine iktidar olma şansını kaçırmış olacaktır.

  Bu yazı 1631 defa okunmuştur.
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş