Ümit Özdağ Kayseri'de "Türkiye'nin önemli problemleri var Zafer Partisi bunları çözecek''

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ: "2028 seçimlerine kadar başkanlık sistemiyle devam edeceğiz
 Tarih: 05-11-2022 08:12:00   Güncelleme: 05-11-2022 09:23:00
Ümit Özdağ Kayseri'de

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "2028 seçimlerine kadar hızlı karar almaya imkan veren, bu enkazı ancak o şekilde kaldırabileceğimiz, başkanlık sistemiyle devam edeceğiz." dedi.

Kayseri'de Gültepe Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin Sorunları" konferansında konuşan Özdağ, Türkiye'nin önemli problemleri olduğunu, bu sorunları Zafer Partisi'nin çözebileceğini söyledi.

Türkiye'de seçimlerin konuşulduğunu ama Cumhur ve Millet ittifaklarının ortaklarının net bir tarih açıklamadıklarını dile getiren Özdağ, "Zafer Partisi bu seçimlerde altılı masa, yedili masa gibi değil. Altılı masa diyorlar ama biliyorsunuz HDP dışarıda bekliyor. Biz bir program etrafında sağlam bir kadro ile Türkiye'yi yönetmeye talip bir partiyiz." diye konuştu.

İktidara geldikleri takdirde yapacakları icraatları anlatan Özdağ, şunları kaydetti:

"Zafer Partisi'ne önümüzdeki 5 sene Türk milleti yetki verirse parlamentoya temel haklarını iade edeceğiz. Bakanları tekrar parlamentodan seçerek, müsteşarlık müessesini tekrar oluşturarak, Sayıştayı bağımsız çalışır hale getirerek, parlamentonun bütçe yetkisini kabul ederek 2028 seçimlerine kadar hızlı karar almaya imkan veren, bu enkazı ancak o şekilde kaldırabileceğimiz, başkanlık sistemiyle devam edeceğiz. Ancak 2028 seçimlerinde parlamenter demokrasiye geçeceğiz. Bu noktada diğerlerinden tamamen ayrılıyoruz."

  HABER VİDEOSU
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER KAYSERİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş