Ticaret Bakanı açıkladı : ''Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat rekorunu kırdık''

Ticaret Bakanı Bolat: ''Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat rekorunu kırdık''dedi
 Tarih: 02-02-2024 12:22:27   Güncelleme: 02-02-2024 12:32:27
Ticaret Bakanı açıkladı : ''Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat rekorunu kırdık''

Ticaret Bakanı Bolat, "Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarak 20 milyar 28 milyon dolar oldu. Tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat rekorunu kırdık." dedi.

Bakan Bolat'ın X hesabından yaptıgı açıklamasında şu bilgiler kaydedildi; ''Yeni yılın ilk ayında ihracatımız ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor.

2024 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat %3,6 oranında artış göstererek 20 milyar 28 milyon dolara ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamı olarak tarihe geçti. 

Bununla birlikte ithalatımız geçen yılın Ocak ayına göre %22,0 oranında azalış göstermiş ve ihracatın ithalatı karşılama oranı 18,9 puan artarak %76,4 olarak gerçekleşmiştir.

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketinin ardından hükümetimiz yeniden yapılanma ve afetlere dayanıklı konut inşa etme çalışmalarına vakit kaybetmeden başlamıştır. Bu süreçte, deprem bölgelerindeki yeniden inşa faaliyetlerinin yanı sıra, Malatya başta olmak üzere etkilenen tüm şehirlerimizde ekonomik ve ticari yapının güçlendirilmesi için çeşitli destekler sağlanmıştır.

Küresel ekonomik dalgalanmalar ve pandemi gibi zorluklara rağmen Türkiye'nin ihracat performansının artarak devam ettiğini ve dış ticaret açığımızın azalma eğiliminde olduğunu görmekteyiz. Bu başarı, ülkemizin ekonomik direncini ve küresel pazardaki konumunu güçlendiriyor.

İhracatımızın ve dış ticaret dengemizin olumlu yönde ilerlemesi, ülkemiz ekonomisinin büyüme potansiyelini artırmakta ve cari işlemler açığımızın azaltılmasına katkı sağlamaktadır. Hükümet olarak, ticaret ve ekonomiyi daha da güçlendirme, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanma ve ülkemizi yatırımlar için cazibe merkezi haline getirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş