Süleyman Soylu : Ümit Özdağ Soros'un çocuğu, operasyon çocuğudur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için "Soros çocuğu" ifadelerini kullandı.
 Tarih: 05-05-2022 21:07:44   Güncelleme: 05-05-2022 21:28:44
Süleyman Soylu :  Ümit Özdağ Soros'un çocuğu, operasyon çocuğudur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu TGRT kanalında yaptığı açıklamada Suriyeli mültecilere yönelik toplumda artan tepkilere değindi.

Hande Karacasu'nun yapımcılığını yaptığı 'Sessiz İstila' filminin 'edepsizlik' olduğunu belirten Soylu, "Bu filmle birlikte Suriyeliler Türkiye'yi istila ecdekler diye vatandaşımızı korkutmaya çalışan bir süreci dinamitlemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. Bunlar için İslam'ın güzel bir değerlendirmesi var; esfeli safilin yani hayvandan aşağı. Burada meseleleri yalan üzerinden değerlendirip kamu düzenini ortadan kaldırmaya yönelik bir pozisyon alınmaz ki" dedi.

Mülteci karşıtlığının "bir merkezden yönetildiğini" belirten ve Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'a da tepki gösteren Bakan Soylu, "Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlar birilerinin çocuğu olmuşlar, bunlar Türkiye'nin çocukları değildir. Bunlar Soros gibilerin çocukları olmuşlar." diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde 1 milyon Suriyeliye briket ev hazırladıklarını belirten Soylu, şunları söyledi:

"Burdan oraya gönüllü ve onurlu geri dönüşü sağlamalıyız. Gönüllü sağlayabilir miyiz, şu ana kadar 500 bin kişi döndü, gidecekler.

"İşi gücü olan iş insanları onu Türkiye'deki iş insanları düşünecek. Bu saldırıları bu hükümete yapaken, sesizce masanın altına sığınan iş insaları var ya hani Suriyeli Afgan çalıştıran iş insanları onlar düşünecekler kimin nereye gidip nereye gitmediğini, biz düşünmeyeceğiz."

"Bunlar Türkiye düşmanlığı yapmakla olmuyor. Biz insanları yakarak iterek ölüme terk etmedik. Biz insanları bir vesile ile kucakladık ve bu insanlara hayat hakkı verdik. 750 bin Suriyeli çocuğun Türkiye'de doğmasına sebebiyet teşkil ettik. Eğer bu ülkede olmasalardı bu çocuklar bu ülkede doğamayacaktı."

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER SİYASET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş