Seçime bir ay kaldı

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 30 gün kaldı.
 Tarih: 14-04-2023 16:09:37   Güncelleme: 14-04-2023 16:14:37
Seçime bir ay kaldı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Bu seçimde, cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri de belirlenecek. Seçmenler, 2 oy pusulasını tek zarfa koyarak sandığa atacak.

Seçimde 4 cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'de 1 Nisan'da çekilen kurada, 1. sırada Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 3. sırada Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4. sırada Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yer aldı.

Bazı siyasi partiler, "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime girecek.

YSK'ye, 26 siyasi parti milletvekili geçici aday listesi sundu. Bu partilerden, Bağımsız Türkiye Partisi ve Büyük Türkiye Partisi, seçime katılmama kararı alarak, sundukları aday listelerini geri çekti.

Seçime, Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi olmak üzere 24 siyasi parti katılıyor.

YSK'nin aday listelerini incelemesi sonrası ortaya çıkan siyasi partilerin aday listelerindeki eksikliklerin bugün tamamlanmasıyla oy pusulalarına son şekli verilecek.

Milletvekili kesin aday listeleri 19 Nisan'da ilan edilecek.

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER SİYASET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş