MSB'de '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' için tören düzenlendi

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Millî Savunma Bakanlığında tören düzenlendi.
 Tarih: 18-03-2024 07:53:21
MSB'de '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' için tören düzenlendi

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Millî Savunma Bakanlığında tören düzenlendi.

Şehit ailelerimizin de yer aldığı törene Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Celal Sami Tüfekci ile katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, şehit babası Derde Öztürkmen şehit aileleri adına konuşma yaptı. Törende ayrıca Millî Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ile Armoni Mızıkası tarafından çalınan birbirinden güzel türküler ve marşlar, değerli sanatçılar Dünya Tekin ve Zafer Albayrak tarafından seslendirildi.

Görsel Yapım Merkezi ve Foto Film Komutanlığı tarafından 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla hazırlanan video klip davetlilerden büyük beğeni aldı.

Törende konuşma yapan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler de konuşmasının başında şehit ailelerini selamlayarak şunları söyledi:

ÇANAKKALE ZAFERİ MİLLÎ MÜCADELENİN ÖNCÜSÜ NİTELİĞİNDEDİR

“Bu anlamlı gün vesileyle, her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakâr ailelerine sizlerin şahsında saygılarımı sunuyor, selamlarımı gönderiyorum.

Bugün kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken aynı zamanda 109 yıl önce kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin de haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin en büyük ve en parlak zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi, Millî Mücadele’nin de öncüsü niteliğindedir.

Aziz vatanımızın her bir köşesinden gelen kahraman Mehmetçiğin vatan savunması için omuz omuza savaşarak kazandığı bu zafer, millî birliğimizi pekiştirirken işgale girişenlerin heveslerini de kursağında bırakmıştır.

Nitekim Kahraman Türk ordusu Çanakkale’de, işgalcilerin üstün muharebe gücü ve teknolojisi karşısında iman dolu göğsünü siper etmiş, canı pahasına Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır. Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya;

“Şehitler tepesi boş değil,
Toprağını kahramanlar bekliyor!
Ve bir bayrak dalgalanmak için;
Rüzgâr bekliyor!”

Mısralarında da dile getirdiği gibi asil milletimizin istiklaline sevdalı nice yiğit ve kahraman evladı;

- Toprağını düşmanlarına çiğnetmemek, al bayrağını yere düşürmemek için büyük bir aşkla vatan savunmasına koşmuş,

- Şehitler tepesini boş bırakmayarak Türk’ün savaşma yeteneğini, cesaretini, işgal ve esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Şüphesiz ki bu topraklarda millî ve manevi değerlerimizi korumak uğruna ortaya konulan kahramanlık ve fedakârlıklar, asil milletimizin gönlünde ve hafızasında sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu vesileyle Çanakkale’yi Türk tarihine altın harflerle yazdıran başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cevat Çobanlı’yı, Selahattin Adil Bey’i, Yüzbaşı Hafız Nazmi Bey’i, Ezineli Yahya Çavuş’u, Seyit Onbaşı’yı ve ismini sayamadığımız vatanın dört bir yanından cepheye koşarak üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan nice manevi mimarı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

 

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş