KTO Başkanı Gülsoy'dan Orta Anadolu Yatırım Havzası oluşturulması talebi

"Ülkemizin dengeli kalkınmasına paralel şekilde 'Orta Anadolu Yatırım Havzası' oluşturulmasını istiyoruz"
 Tarih: 26-04-2023 20:50:55   Güncelleme: 26-04-2023 21:25:55
KTO Başkanı Gülsoy'dan Orta Anadolu Yatırım Havzası oluşturulması talebi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, olası bir İstanbul depreminde ülke ekonomisinin büyük zarar göreceğini belirterek, "Ülkemizin dengeli kalkınmasına paralel şekilde 'Orta Anadolu Yatırım Havzası' oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Gülsoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı odanın meclis salonundaki nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgede büyük emek sarf eden tüm kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Terörle mücadelenin yıllardır Türkiye'nin en önemli meselesi olduğuna dikkati çeken Gülsoy, bu mücadelede devletin ve güvenlik güçlerinin kararlı duruşunu desteklediklerini belirtti.

Milletin birliği, dirliği ve devletin bekasının her şeyden önce geldiğini ifade eden Gülsoy, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savunma sanayinde milli ve yerlilik oranının yüzde 80'e gelmesinde içerde ve dışarda, sınır ötesi harekatta, terörle mücadelede kararlı, gayretli ve samimi çalışmalarınızı takdirle takip ediyor, sizinle gurur duyuyoruz. İnşallah tek bir terörist kalmayıncaya kadar haklı mücadelemiz devam edecek ve bu bataklık kurutulacaktır." ifadelerini kullandı.

Gülsoy, Kayseri'nin özel sektöründe savunma sanayine iş yapan 100'ün üzerinde firma olduğunu, bu sayıyı artırmayı ve büyük projelerde yer almayı hedeflediklerini kaydetti.

Savunma sanayine destek olmak için KİM Teknoloji AŞ'yi kurduklarını aktaran Gülsoy, şöyle konuştu:

"Son yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler ve olası bir Marmara depremi, ülkemizi ekonomik ve siyasi açıdan uzun yıllar kendini toparlayamayacağı bir sürece iter. Çünkü ülkede yatırımların büyük bir kısmının Marmara havzasında toplandığını görmekteyiz. Marmara Bölgesi artık fazlasıyla doldu. Üstelik deprem riskinin yoğun olduğu bir bölge. Potansiyel olarak da risk oluşturmakta. Bu sebeple coğrafya kader olmamalıdır. Ülkemizdeki önemli stratejik endüstri yatırımlarının belli bölgelerde toplanmış olması şehrimiz başta olmak üzere benzer illerimizin gelişmişlikten yeteri kadar pay almamasına yol açmaktadır. Ülkemizin dengeli kalkınmasına paralel şekilde 'Orta Anadolu Yatırım Havzası' oluşturulmasını istiyoruz. Kayserimiz başta olmak üzere Adana, Konya gibi illerimizde sanayi tecrübesi ve müteşebbis ruhu mevcut. Bizim şehrimiz bundan 97 yıl önce bu ülkede uçak üretmiş bir şehirdir. Bugün imkan verilirse çok daha ötesini yapabiliriz."

Gülsoy, iş dünyası olarak 14 Mayıs seçimlerinden yatırım, istihdam ve üretimi teşvik edecek, güven ve istikrar ortamı beklediklerini dile getirdi.

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş