KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Büyüksimitci: Aylık İhracatımız Yüzde 27,6 Oranında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin mart ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 27,6 oranında artarak, 342 milyon 146 bin dolar olarak gerçekleşti.
 Tarih: 28-04-2023 15:36:46
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Büyüksimitci: Aylık İhracatımız Yüzde 27,6 Oranında Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin mart ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 27,6 oranında artarak, 342 milyon 146 bin dolar olarak gerçekleşti.

TÜİK mart ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Mart ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 27,6 oranında artarak, 342 milyon 146 bin dolar olarak gerçekleşti. Son 12 aylık verileri karşılaştırdığımız zaman ihracatımızın, 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 3 oranında bir artışla, 3 milyar 855 bin dolar olduğunu görmekteyiz” dedi.

2023 yılı mart ayında en çok ihracat yapılan sektörleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci, “Mobilya her zaman olduğu gibi ihracat kalemlerimiz arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Ardından elektrikli ev aletleri ve kablo geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Almanya var. Daha sonra ABD ve Irak geliyor. İhracat pazarlarımızın ilk üç sırasında Avrupa ülkeleri ve ABD’nin olması Kayseri sanayisinin ne kadar kaliteli ürünler ürettiğinin bir göstergesidir” diye konuştu.    

Başkan Büyüksimitci, “Gerek ihracat pazarlarımızda yaşanan durgunluktan dolayı, gerekse asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinin etkisi ile ihracat artış hızımızda bir miktar yavaşlama olmuştu ama mart ayında bir önceki aya göre ciddi bir artış yakaladık. Hem depremden etkilenen 11 ilimizin toparlanması, hem de dünya piyasalarında yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, inşallah bu artış trendimizi devam ettirmek istiyoruz. Aylık verilerde Kayseri olarak Türkiye’nin aylık ihracat artışının bir miktar üzerine çıktık. Hem ülke olarak hem Kayseri olarak ciddi bir potansiyele sahibiz. Hep birlikte bu rakamları çok daha yukarılara taşıma gayretinde olacağız. Bu ülkede üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan kim varsa Allah hepsinden razı olsun. Bir takım zorluklar olsa da sanayicilerimiz gece gündüz durmadan çalışıyor. Şehrimizin ihracatının bu seviyelere gelmesinde emeği geçen tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı. 

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş