Pınarbaşı Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube arasında imzalanan ek protokol ile işçilerin maaşlarında iyileştirme yapıldı.
Sendikanın Kayseri Şube Başkanlığından yapılan açıklamada, Pınarbaşı Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde belediye şirketinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 50 zam yapıldığı hatırlatıldı.
Bunun akabinde Pınarbaşı Belediyesi ile tekrar ek protokol imzalandığının bildirildiği açıklamada, bu protokol ile de şirket çalışanı işçilere ilave 700 lira asgari geçim desteği verildiği kaydedildi.
Belediye bünyesinde çalışan kadrolu çalışanların sosyal haklarının da gözden geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, bu işçiler için ise yüzde 30 oranında iyileştirme yapıldığı ifade edildi.
Açıklamada, Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu ve görüşmelere katkı sağlayan Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Hayta'ya teşekkür edildi.