Kayseri Şeker'den Boğazlıyan'a yeni yatırım

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde "Akışkan Yataklı Kömürlü Kazan Temel Atma Töreni" düzenlendi. Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'nde düzenlenen törende konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, heyecan verici bir gün yaşadıklarını ifade etti.
 Tarih: 24-05-2023 19:47:56
Kayseri Şeker'den Boğazlıyan'a yeni yatırım

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde "Akışkan Yataklı Kömürlü Kazan Temel Atma Töreni" düzenlendi.

Kayseri Şeker'den yapılan açıklamaya göre, Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'nde düzenlenen törende konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, heyecan verici bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Bu fabrikanın 2011 yılında 10 bin ton pancar işleme kapasitesi varken, yapılan bu yatırımlarla 14 bin 500 ton günlük pancar işleme kapasitesine eriştiğini belirten Akay, aynı zamanda şeker kalitesi ve işletmedeki verimi ile Avrupa standartlarının üzerine çıkarıldığını aktardı.

Ekim ayında tamamlanması beklenen yatırımın bir buçuk kampanya döneminde kendini amorti edeceğini vurgulayan Akay, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın ise enerjinin bütün dünya için çok önemli olduğunu, enerji sorununu çözen kurumların bir sıfır önde başladığını anlattı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar da ilçesinin büyümesinde, gelişmesinde Boğazlıyan Şeker'in çok ayrı yeri ve önemi olduğunu belirterek, Akay'a teşekkür etti.

 

Etiketler Kayseri Şeker
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER KAYSERİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş