Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,''14 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-22” operasyonlarında; 40 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı''
 Tarih: 20-05-2024 09:07:36   Güncelleme: 20-05-2024 09:15:36
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,''14 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-22” operasyonlarında; 40 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı''dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptıgı açıklamada şu bilgileri kaydetti ;''Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu;25 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı.25’i de tutuklandı ve 86 Düzensiz Göçmen yakalandı.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonda;7 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 4’ü tutuklandı.3’ünün işlemleri devam ediyor.106 Düzensiz Göçmen yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’ da Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda;8 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 8’i de tutuklandı.Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Operasyonlar sonucu:Suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu. ''

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş