NNYÜ'de Türk Mutfağı Paneli düzenlendi

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde Türk Mutfağı Paneli düzenlendi.
 Tarih: 23-05-2024 15:26:38
NNYÜ'de Türk Mutfağı Paneli düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Başkanlığı, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve üniversitelerin desteğiyle organize edilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde Türk Mutfağı Paneli düzenlendi.

NNYÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Sinan Kılıçkaya, Türk Mutfağının Tarihsel Süreçleri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türkiye Aşçılar Federasyonu Akademik Kurul Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan, Türk Mutfağının Uluslararasılaşmasında Kayseri Mutfağının Yeri ve Önemi konularında birer sunum gerçekleştirirken, NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şahin, Türk Mutfağı ve Sağlık konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin takip ettiği panel, NNYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Köse ve Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun tarafından panelistlere hediye ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi. Panel sonunda ayrıca katılımcılara, NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı glutensiz ürünler ikram edildi

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Kurum Bülteni
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş