Av. Kayhan Saraç MHP'den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yaptı

Kayseri Barosuna kayıtlı Av. Kayhan Saraç Milliyetçi hareket partisinden Aday adaylığını açıkladı
 Tarih: 23-03-2023 08:36:02   Güncelleme: 23-03-2023 10:14:02
Av. Kayhan Saraç MHP'den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yaptı

Kayseri Barosuna kayıtlı Av. Kayhan Saraç Milliyetçi hareket partisinden Aday adaylığını açıkladı.

Milliyetçi hareket partisinde 14 Mayıs seçimleri öncesi Milletvekilliği Aday adaylığı için birçok kişi başvuruda bulundu. Bunlardan biride Tomaraza'lı Kayseri Barosuna kayıtlı Av. Kayhan Saraç.

Belirli bir süre Danimarka'da yaşasan Saraç yurda döndükten sonra 2013 yılından bu zamana kadar Avukatlık meslegini Kayseri'de sürdürüyor.

Av Kayhan Saraç'ın kısa özgeçmişi

 28 Mayıs 1973'te Kayseri’nin Tomarza ilçesi Emiruşağı köyünde dünyaya geldi. 30, 26 ve 22 yaşlarında 3 erkek ve 13 yaşında bir kız olmak üzere dört çocuk babası. İlköğretim ve lise eğitimimi Kayseri'de tamamladıktan sonra 1991 yılında Danimarka'ya taşındı. Burada kendi işletmesini kurarak hayatını sürdürdü. 1997 yılında Danimarka'da bulunduğu dönemde Kopenhag Ülkü Ocağı'nın kuruluşunda aktif olarak görev aldı. 1997 tarihinden 2007 tarihine kadar Kopenhag Ülkü Ocağı başkanlığı  dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerini öğrenmesi, bulundukları Danimarka’ya asimile olmadan entegre olmalarına yardımcı olmak amacıyla aylık Işık Dergisi’ni çıkarıp haftada bir saat Türkçe televizyon yayını yaptı.
 
2003 yılında kazanmış olduğu Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydını yaptırarak 2009 yılında mezun oldum. Bu dönem içerisinde Kıbrıs’a gidip gelirken aynı zamanda Danimarka’da işlerime devam etti. Son iki yılı ise Kıbrıs’ta ikamet etti. Bu süreçte Kıbrıs Ülkü Ocakları genel başkan yardımcılığı dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.
 
2009 yılından memleketi olan Kayseri’ye döndü. 2009 yılından 2018 yılına kadar Kayseri Tomarza İlce Yönetim Kurulu Üyeliği ve Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Melikgazi İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında basladığı avukatlık görevime aktif olarak devam etmekte. Avukatlık yaptığı dönem içerisinde Kayseri Barosu Adli Yardim Komisyon Baskanlığı yaptı. Danimarka resmi dili olan Danca dilini bilmekte. 

Etiketler
  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER KAYSERİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş