Aidat borçları dahil çeşitli borçlar yapılandırılıyor, esnafın eli rahatlıyor

KESOB Başkanı Odakır: “Esnaf ve sanatkârlarımız bağlı oldukları odalara ait aidat borçları dahil olmak üzere devlete olan çeşitli borçlarını yapılandırabilecektir. Esnafımıza hayırlı olsun diyor, yapılandırma işlemlerini geciktirmemeleri noktasında hatırlatma yapıyoruz” dedi.
 Tarih: 14-03-2023 15:33:24
Aidat borçları dahil çeşitli borçlar yapılandırılıyor, esnafın eli rahatlıyor

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 12 Mart 2023 tarihinde 32130 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında yaptığı açıklamasında, “Esnaf ve sanatkârlarımız bağlı oldukları odalara ait aidat borçları dahil olmak üzere devlete olan çeşitli borçlarını yapılandırabilecektir. Esnafımıza hayırlı olsun diyor, yapılandırma işlemlerini geciktirmemeleri noktasında hatırlatma yapıyoruz” dedi.

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 12 Mart 2023 tarihinde 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında devlete olan çeşitli borçlarda yapılandırma yapılabilecek. 

“ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yürürlüğe giren yapılandırma paketi hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Şeyhi Odakır, yeni paketin tüm vatandaşlar gibi esnaf ve sanatkârların da elini rahatlatacağını söyledi. Odakır, “Cumhurbaşkanımızın devlete olan borçlarda yapılandırmaya gidileceğine yönelik açıklamaları camiamızda olumlu karşılanmıştı. Kanun, TBMM’de görüşülüp geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere toplumun birçok kesimini ilgilendiren kanun kapsamında devlete olan çeşitli borçlar hakkında yapılandırma yapılabilecek. Esnaf ve sanatkârlarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

ESNAFIN AİDAT BORÇLARI DA YAPILANDIRILACAK

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, kanun kapsamında esnaf ve sanatkârların üye oldukları odalara ait aidat borçlarının da yapılandırmaya dahil olduğunu belirtti. Odakır, esnafın borçlarını yapılandırması için işlemlerine başlaması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Esnafımız borçlarını kanunun tanıdığı haklardan bir an önce faydalanarak yapılandırmalı. Odalara olan aidat borçları hakkında da esnafımız bağlı bulundukları odalara başvurarak bilgi almalı ve yapılandırma taleplerini ileterek, işlemlerine başlamalı. 31 Mayıs 2023’e kadar yapacakları başvurularla esnafımız, aidat borçlarının faizlerini ödemeyecek, yapılandırmaya tabi tutulan borçlarını ise 9 taksitle ödeme imkanı bulacak. Esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Detaylı bilgiye ulaşmak için kurumumuzun web sitesinin genelgeler kısmı ile Resmi Gazete’nin ilgili sayısına bakılabileceğini belirtmek istiyorum. Söz konusu yeni düzenlemeler için de başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet ve hükümet yetkililerimize camiamız adına teşekkür ediyorum.” 

 

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş