ERÜ’de “4. Kariyer Günleri” Etkinlikleri Başladı

Erciyes Üniversitesi’nde ‘4. Kariyer Günleri’ etkinlikleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümü Programı ile başladı.
 Tarih: 13-05-2024 19:02:00
ERÜ’de “4. Kariyer Günleri” Etkinlikleri Başladı

Erciyes Üniversitesi’nde ‘4. Kariyer Günleri’ etkinlikleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümü Programı ile başladı.

17 Mayıs tarihine kadar sürecek ‘4. Kariyer Günleri’ kapsamında ilk etkinlik, “Geçmişten Günümüze Kayseri'nin Savunma Sanayisindeki Yeri ve Önemi” konulu panel oldu.

Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Çıtak’ın yaptığı panele, Kayseri Garnizon Komutanı 2. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Haldun Taşan ile ASPİLSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir panelist olarak katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından panele geçildi.

Kadim bir kent olan Kayseri’nin yüzyıllardır kavşak noktasında olması sebebiyle stratejik öneme sahip olduğunu belirten Moderatör İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Çıtak; 1926 yılında TOMTAŞ’ın kurulmasıyla Kayseri’de uzun yıllardır önemli gelişmeler olduğunu, devamında ASPİLSAN, 2. Hava Bakım ve 2. Ana Bakım Fabrikaları’nın gerçekleştirdiği faaliyetler ile şehrin savunma sanayisinde önemli bir yer edindiğini ve edinmeye devam ettiğini söyledi.

Kayseri Garnizon Komutanı 2. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri ve Kayseri’de köklü bir geçmişe sahip olan Erciyes Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Osmanlı’dan günümüze havacılık tarihi ve Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin havacılığa bakış açısından bahsetti, Kayseri’de kurulan uçak fabrikasının hikâyesini anlattı.

ASPİLSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir; firmaların, fabrikaların, kurum ve kuruluşların sürekliliği olması için özgün tasarımlarının olmasının çok önemli bir gereklilik olduğunu, bu amaca hizmet etmek için çalıştıklarını vurgulayarak, video ile kurucuların dilinden ASPİLSAN’ı dinletti.

‘4. Kariyer Günleri’ öğleden sonra ise “Türkiye Ekonomisi: Nereden Nereye” başlıklı panel ile devam etti.

Yarın ise İşletme Bölümü Programı ile devam edecek.

  Editör: Adnan Korkmaz   Kaynak: Haber merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  DİĞER KAYSERİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    Web sitemize Beğendinizmi?
    HABER ARŞİVİ
    YUKARI nisbar giriş betnis giriş yakabet giriş